Een Oekraïense strijder van het Azov Bataljon staat op wacht bij een controlepost aan de rand van Mariupol. (Foto door ALEXANDER KHUDOTEPLY/AFP via Getty Images)

OAN’s Brooke Mallory
4:54 PM – vrijdag 10 mei 2024

Het Witte Huis kondigde vrijdag aan dat de VS zich opmaakt om nog eens $400 miljoen aan militaire hulp naar Oekraïne te sturen nu het land de reguliere wapenverkoop aan Kiev hervat na de goedkeuring van een wetsvoorstel van $95 miljard door het Congres.

Advertentie

De president van Oekraïne, Volodymyr Zelenskyy, waarschuwde donderdag dat zijn land te maken had met “een heel moeilijke situatie” in het oosten, maar dat “we in staat zullen zijn om ze te stoppen” zolang er meer Amerikaanse wapens arriveren.

Volgens een Amerikaanse functionaris die eerder op voorwaarde van anonimiteit met Reuters sprak, omvat het hulppakket voor Oekraïne gepantserde voertuigen, handvuurwapens die onmiddellijk op het slagveld kunnen worden gebruikt, antitankmunitie, artillerie en munitie voor de NASAMS luchtverdediging.

De “Presidential Drawdown Authority” of PDA zal worden gebruikt om de wapenhulp te financieren. In geval van nood kan de president goederen en diensten uit de Amerikaanse voorraden overdragen zonder de uitdrukkelijke toestemming van het Congres.

Aanvullend heeft het Congres ook $60,8 miljard aan verschillende vormen van hulp aan Oekraïne goedgekeurd als onderdeel van de $95 miljard maatregel voor buitenlandse hulp. 

De toezegging van extra hulp volgde op een gepantserde grondaanval door Russische troepen op vrijdag in Kharkiv.

“Naarmate aanvullingsfondsen voor artikelen uit voorraden worden ingezet, zouden Amerikaanse defensiebedrijven meer contracten binnenhalen naarmate de oorlog tussen Rusland en Oekraïne voortwoedt,” berichtte U.S. News.

Als het aanvullende begrotingspakket is aangenomen, voorspellen experts dat de orderportefeuille van RTX – net als die van andere bedrijven die federale contracten verdienen, zoals Lockheed Martin, General Dynamics en Northrop Grumman – zal toenemen.

Blijf op de hoogte! Ontvang gratis nieuwsberichten rechtstreeks in uw inbox. Meld u hier aan. https://www.oann.com/alerts

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *