Er is het een en ander aan de hand in Den Haag. Volgens een pro-PVV X-account is Ronald Plasterk door Geert Wilders voorgedragen als premierskandidaat. Het account in kwestie is echter niet gelieerd aan de partij, en dus ging niemand er serieus mee bezig… tot de tweet geretweet werd door Fleur Agema.
Toen ik de tweet voorbij zag komen van @PVVPers dacht ik: dat zal heel goed kunnen, maar jullie zijn niet van de PVV, dus dit is pure speculatie. De mainstream media dachten dat ook, wat de reden is dat niemand iets met deze info deed. Iedereen kan wat roepen.

Maar toen gebeurde er iets heel interessants. De tweet werd namelijk overgenomen door… Fleur Agema. De grande dame van de PVV quotte de tweet in kwestie en zette er een emoji bij met hartjes in zijn ogen. Kijk maar:

Dacht @FleurAgemaPVV dat dit neppe PVV-account echt was? Of wat is hier gebeurd? PVV-bronnen zeggen van niks te weten. Op X is ‘PVVpers’ geen officieel account van de partij.

Fascinerend, natuurlijk. Sam Hagens van Hart voor Nederland is met deze informatie naar de PVV gegaan met de vraag: klopt het dus? De partij weigert te reageren. Natuurlijk heeft hij Plasterk zelf ook gebeld. Die beantwoordt zijn telefoon niet.

Ronald Plasterk neemt vooralsnog de telefoon niet op. Vanuit de PVV wordt het niet ontkend.

Dacht @FleurAgemaPVV dat dit neppe PVV-account echt was? Of wat is hier gebeurd? PVV-bronnen zeggen van niks te weten. Op X is ‘PVVpers’ geen officieel account van de partij.

In de politiek is dat zo ongeveer 1+1=2. “Geen commentaar” betekent: “Ja, het klopt, maar we willen het nog niet officieel bekendmaken.”

Het is erg opvallend dat Agema de tweet geretweet heeft. Die tweet heeft ze ondertussen verwijderd, maar we hebben het allemaal natuurlijk al gezien… Als iemand buiten Wilders zal weten bij die partij wie de grote man als premier wil hebben is zij het. 

Maak je borst dus maar alvast nat. Binnenkort krijgen we vast officieel te horen dat Ronald Plasterk premier wordt van een PVV-kabinet; een coalitie dat op de grote onderwerpen afspraken heeft gemaakt, maar dat elkaar voor de rest ruimte wil geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *