De home-invasion werd gepleegd in de driegevelwoning met de donkere rolluiken in de Beertsestraat.© Tom Vierendeels

Halle

Een 37-jarige man is donderdagnacht gewond geraakt bij een home-invasion in de Beertsestraat in Halle. Hij werd opgewacht door twee daders en werd neergeschoten tijdens een schermutseling. Hij verkeert in levensgevaar.

De feiten speelden zich ’s nachts rond 2.45 uur af in de Beertsestraat in Halle. “Wanneer de vader van het gezin thuiskomt, wordt hij bedreigd door twee personen met vuurwapens”, vertelt Ingrid Moriau van het parket Halle-Vilvoorde. “De daders betreden de woning en bedreigen de man en de vrouw. In de inkomhal van de woning ontstaat er een schermutseling met de daders waarbij de man wordt neergeschoten. De daders nemen daarop de vlucht.” De daders zijn voorlopig nog spoorloos.

Buurtbewoners getuigen dat ze ’s nachts opgeschrikt worden door tumult en knallen. Voor de woning zien ze een gewonde man liggen. Een ziekenwagen en een MUG-team snellen ter plaatse en dienen de eerste zorgen toe, waarna de dertiger wordt overgebracht naar het ziekenhuis. Volgens het parket verkeert hij maandagmiddag nog altijd in levensgevaar. De vrouw en de kinderen bleven ongedeerd.

Geliefd gezin

Volgens buurtbewoners woont er in de bewuste woning een gezin met vier à vijf jonge kinderen, waarvan de jongste enkele maanden oud zou zijn. Wat er zich precies heeft afgespeeld, is voor de buren een raadsel. “Het is een geliefd gezin hier in de straat”, luidt het nog.

Samen met de politie kwam ook onder meer het labo ter plaatse. Het onderzoek in en rond de woning duurde tot de late voormiddag. Onder meer een wetsdokter en een ballistisch deskundige werden aangesteld. De Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Halle-Vilvoorde heeft het onderzoek van de lokale politie overgenomen.

  (TVP/DBG)

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *