Nieuwe Russische luchtaanvallen op de Oekraïense stad Charkov hebben in de nacht van woensdag op donderdag vijf levens geëist, onder wie drie reddingswerkers. Dat hebben de lokale autoriteiten meegedeeld. Beelden die circuleren op sociale media tonen hoe de drone inslaat op de brandweerlui die onderweg waren naar het getroffen gebied.

Bron: BELGA

Vandaag om 11:50

Russische drones hebben in de nacht van woensdag op donderdag woningen in Charkiv getroffen. Bij een tweede aanval op een dichtbevolkte wijk in Charkiv die net was gebombardeerd zijn vier mensen gedood, zo meldde burgemeester Igor Terekhov op Telegram. Drie slachtoffers waren reddingswerkers die ter plaatse waren gekomen na de eerste aanval. Er raakten ook vijf mensen gewond. Op beelden is te zien hoe een meisje moet wegduiken voor de grote explosie van de drone-aanval op de brandweerwagen.

© rr

© rr

Er zouden in totaal vier bombardementen zijn uitgevoerd op de één na grootste stad van Oekraïne. Charkov ligt dicht bij de grens met Rusland in het noordoosten van Oekraïne en wordt vaak onder vuur genomen door het Russische leger.

De Oekraïense regering smeekt haar westerse bondgenoten al een tijd om meer luchtafweersystemen, met name het Amerikaanse Patriot-systeem. De militaire hulp uit Washington zit al maanden vast in het parlement, waar de Republikeinse Partij van Donald Trump een door president Joe Biden beloofd steunpakket van 60 miljard dollar blokkeert.

© via REUTERS

Er zouden in de nacht van woensdag op donderdag in totaal vier bombardementen uitgevoerd zijn op Charkiv. De op één na grootste stad van Oekraïne ligt dicht bij de grens met Rusland in het noordoosten van Oekraïne en wordt vaak onder vuur genomen door het Russische leger. 

De Oekraïense regering smeekt haar westerse bondgenoten al een tijd om meer luchtafweersystemen, met name het Amerikaanse Patriot-systeem. De militaire hulp uit Washington zit al maanden vast in het parlement, waar de Republikeinse partij van Donald Trump een door president Joe Biden beloofd steunpakket van 60 miljard dollar blokkeert.

© via REUTERS

© via REUTERS

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *