© rr – AFP

Het eerste slachtoffer van de dodelijke steekpartij in een shoppingcentrum in Sydney heeft een naam gekregen. De 38-jarige Ashlee Good liet het leven toen ze probeerde haar baby te redden.

Gisteren om 16:19

Toen ze oog in oog kwam te staan met de veertiger die zaterdag met een mes mensen aanviel in het Westfield Bondi Junction-winkelcentrum in Sydney probeerde Ashlee slechts één ding te doen: het leven van haar negen maanden oude dochtertje te redden.

De verdachte haalde uit naar de baby en verwondde haar, waarna de man ook uithaalde naar de moeder. “De baby werd neergestoken en de moeder werd neergestoken”, vertelt een ooggetuige aan Nine News. “De moeder kwam naar me toe met de baby en gooide haar naar me. Ik hielp gewoon door de baby vast te houden en probeerde druk op de wonde te houden.” Samen met zijn broer bleef hij bij Ashlee tot de hulpdiensten arriveerden. “Het was heel erg. Er lag veel bloed op de vloer. Ik hoop dat de baby in orde is”, zei zijn broer.

Een werkneemster van het shoppingcenter zag het gruwelijke tafereel ook. “Ik zag een moeder en misschien haar partner met een baby in een kinderwagen”, vertelde ze aan Nine News. “Ze schreeuwde echt heel hard. Ze rende heen en weer en wist niet wat ze moest doen. Ze kwam terug bij de kinderwagen en nam haar baby op en er zat bloed over haar hele rug. Haar schreeuw was onvergetelijk, het was het engste wat ik ooit heb gezien. Mijn collega nam me mee, we sloten alle deuren en moesten alle lichten uitdoen.”

“Mooiste geschenk”

Ashlee Good, een osteopaat, overleefde de aanval uiteindelijk niet. Haar dochter wordt in het ziekenhuis verzorgd en zou voor haar leven vechten. Good had enkele uren voor de steekpartij nog een foto op Instagram gedeeld over het moederschap. “Zomaar”, omdat ze zich realiseerde dat ze dezelfde outfit aan had als toen ze negen maanden zwanger was.

“Het is bijna te veel om in woorden uit te drukken. De liefde. Het geluk. De angsten. De nieuwe wereld. De nieuwe ik. Eén die ik nog steeds aan het ontdekken ben nu ik aan het moederschap begin en het zogenaamde vierde trimester voltooi. Het is alsof je hart opzwelt van liefde terwijl je voor het eerst door angst navigeert. Je zo trots voelen en dan zo overweldigd. De tweedeling van dit alles. Pure vreugde en buitengewone uitputting vermengd met emoties die je nog nooit eerder hebt gevoeld.”

Good ging verder door te zeggen dat het ouderschap “het mooiste geschenk is dat iemand ooit kan krijgen.” “Ik zit hier met een gevoel van diepe dankbaarheid en knijp mezelf nog steeds in de arm dat ze van ons is. Ik hou zoveel van haar.”

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *