Marnix Leonard Alexander van Rij is een Nederlands politicus. Van het CDA. Heel Nederland is klaar met hem en met zijn partij, maar meneer laat vandaag op totaal arrogante wijze weten dat hij “niet beschikbaar” is voor een kabinetspositie in een coalitie van PVV, VVD, NSC en BBB. Who cares, vriend? We willen jou niet eens hebben!
NOS-verslaggever Ewoud Kieviet komt vandaag met het merkwaardige nieuws dat staatssecretaris Marnix Leonard Alexander van Rij, van het CDA, laat weten dat hij niet plaatsneemt in een nieuw kabinet. Nee, daar heeft hij echt geen zin in. BBB, NSC, VVD en PVV zoeken het maar uit! Vuile neonazistische radicalen!

Van Rij zegt niet toe te treden tot een nieuw kabinet als minister: Ik ben van het CDA en ik blijf van het CDA en mijn partij zit niet in dat kabinet. #formatie

“Ik ben van het CDA en ik blijf van het CDA,” aldus Van Rij. “Mijn partij zit niet in dat kabinet.”

Oké, wat leuk. Maar uh, hoe komt deze gek erbij dat dit ook maar iemand iets interesseert? We wíllen helemaal geen CDA’ers. Er is bijna niets meer over van het CDA. Het was ooit de grootste en machtigste partij van Nederland, maar nu heeft het nog maar een handjevol zetels. Letterlijk. Het is zelfs mogelijk dat het CDA geen enkele zetel krijgt in het Europees Parlement, bij de Europese verkiezingen later dit jaar.

Het maakt ons helemaal niets uit wat het CDA wil. Het maakt ons niets uit wat CDA’ers als Van Rij willen. Zij zijn de oorzaak van het probleem in ons land. Ze hebben ons land naar de rand van de afgrond gebracht. Het enige relevant voor ons is hoe snel ze de politiek gaan verlaten

De arrogantie van deze mensen is echt stuitend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *