Rook in Rafah na een Israëlisch bombardement.© EPA-EFE

Alle partijen in het Israëlisch-Palestijns conflict zijn bereid om opnieuw rond de tafel te zitten om te onderhandelen over een wapenstilstand. Dat meldt Al-Qahera News, de Egyptische zender die dicht bij de inlichtingendiensten staat, dinsdagavond.

Bron: BELGA

Vandaag om 22:28

In de Egyptische hoofdstad Caïro vinden nog steeds onderhandelingen plaats tussen Israël en een delegatie van de extremistische Palestijnse organisatie Hamas. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu liet eerder verstaan dat een Israëlische delegatie in Caïro is om te onderhandelen over een ontwerpakkoord dat een staakt-het-vuren moet bewerkstelligen in de Gazastrook.

Tegelijk kondigde het Israëlische leger aan dat het de Palestijnse kant van de grensovergang bij Rafah, in het zuiden van de Gazastrook, had ingenomen. Israëlische speciale eenheden zouden de omgeving uitkammen.

Egypte waarschuwde Israël dinsdagavond voor de gevaren van een escalatie van het conflict als het land Rafah verder aanvalt. Caïro zegt klaar te zijn voor alle “mogelijke scenario’s”.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *