De 47-jarige Hiram Grayam, een getrouwde vader van drie kinderen uit Vero Beach en WOII-veteraan, vertrok op 11 april 1968 op zijn ronde om melk rond te brengen. Maar de man kwam nooit thuis.

Hij werd voor het laatst gezien door een getuige toen hij met twee mannen aan het babbelen was aan de kant van de weg. De getuige zei dat die mannen uiteindelijk in Grayams vrachtwagen stapten en dat de drie wegreden. De melkboer werd daarna nooit meer levend gezien. Zijn lichaam werd later gespot door een vliegtuigje.

LEES OOK. Speurders ontdekken na 25 jaar identiteit van gedumpt lichaam, maar worden meteen opgezadeld met nieuw mysterie

“Toen ze (de politie, red.) aankwamen op de eerste plaats delict, lag Mr. Grayam naast de melkwagen met schotwonden, in executiestijl gedood”, zei Sherrif Eric Flowers deze week tijdens een persconferentie. In de jaren die volgden op de moord werden er 16 afzonderlijke onderzoeken uitgevoerd in een poging de zaak op te lossen. Maar duidelijkheid kwam er niet.

In 2006 werd de zaak heropend op verzoek van een familielid. Dat familielid, de zoon van het slachtoffer genaamd Larry Grayam, gaf toen ook een interview aan de media. En dat interview zou door de vermeende dader gezien zijn. Die vermoedelijke dader, Thomas J. Williams, schreef toen een brief aan een lokale krant waarin hij zei dat hij beschuldigd was van de moord, maar ontkende zijn betrokkenheid. “Op dat moment was hij nog niet in beeld”, zei Larry Grayam tijdens de persconferentie. “Hij mengde zich in de misdaad en werd zo een verdachte.”

LEES OOK. DE STEMMEN VAN ASSISEN. Waarom de moordenaar van advocate Claudia Van Der Stichelen nog altijd spoorloos is: “Lijkt hij er wel op?”

Maar de autoriteiten hadden niet genoeg bewijs om de man op te pakken en dus gingen er opnieuw verschillende jaren voorbij. En toen overleed Williams in 2016.

Twee getuigen

Na zijn dood kwam er uiteindelijk wel opheldering in de zaak. Het kantoor van de sheriff vertelde CNN dat onderzoekers in februari 2022 werden getipt door een gevangene, die hen vertelde dat Williams tegen hem had bekend. De gevangene was een familielid van Williams, zei de sheriff.

Nadat ze die informatie hadden gekregen, spoorden rechercheurs de ex-vrouw van de verdachte op, die ook zei dat Williams tegen haar had bekend, zei Flowers. Het kantoor van de sheriff merkte op dat de twee personen die wisten van de bekentenis onafhankelijke getuigen waren die elkaar niet kenden en zich niet eerder hadden gemeld uit angst voor hun veiligheid omdat Williams hen had bedreigd.

LEES OOK. Tien jaar nadat romp van Russische kunstdealer in rivier werd gevonden is Amsterdammer opgepakt door DNA-match

“Thomas Williams is volgens ons de schutter in deze zaak, maar we weten dat er nog iemand is die weet wat er die dag is gebeurd. We weten wie hij is en we willen dat iemand uit de gemeenschap naar voren komt om ons daar meer informatie over te geven,” zei Flowers. Het kantoor van de sheriff zei dat de ontwikkelingen in de zaak van de ‘melkmanmoord’ “een lichtend voorbeeld zijn voor families zoals de Grayams, en ervoor zorgen dat geen enkel slachtoffer wordt vergeten en geen enkele misdaad onbestraft blijft”.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *