De 44-jarige man die op zondag 28 april ’s avonds neergeschoten werd op het terras van een café in de Brusselse gemeente Schaarbeek, is overleden aan zijn verwondingen. Dat meldt het Brusselse parket.

gjs, cds, cvh

De schietpartij vond zondagavond 28 april plaats rond 22.30 uur in de Joseph Brandstraat in Schaarbeek. De 44-jarige man, Augustin Kaza, zat toen op het terras van een café iets te drinken. Een gemaskerde man leek voorbij te lopen, maar draaide zich plots om en schoot vier keer op de man. Kaza kreeg één kogel in het hoofd en drie in de borst.

Kaza werd in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht, maar hij is intussen overleden aan zijn verwondingen. Dat meldt het parket maandag.

De schutter vluchtte na de schietpartij en is spoorloos. Het onderzoek loopt nog volop. Onze redactie vernam ten tijde van de schietpartij uit goede bron dat speurders ervan uitgaan dat deze zaak niet gelinkt is aan het aanhoudende drugsgeweld in de hoofdstad maar het gevolg is van een oude Albanese familievete. Ook de Albanese kranten maken daar gewag van.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *