Een 17-jarig meisje is vrijdagnacht verkracht in het Astridpark. Drie verdachten werden ter plaatse opgepakt, de raadkamer heeft inmiddels al beslist dat de mannen aangehouden blijven. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen aan onze redactie.

Het slachtoffer wandelde vrijdagavond kort na middernacht door het Astridpark in Kortrijk met haar vriend. Drie jonge mannen trokken het meisje in de bosjes, waar ze haar dwongen om hen oraal te bevredigen.

De vriend van het meisje kon niet ingrijpen, maar belde wel de politie. Verschillende patrouilles kwamen daarop ter plaatse, en konden drie verdachten ter plaatse aanhouden. Het gaat om één 18-jarige en twee 26-jarigen. Ze ontkennen dat het gaat om een verkrachting, volgens hen gebeurde alles met wederzijdse toestemming.

Een onderzoeksrechter was echter van mening dat er voldoende aanwijzingen waren om de drie aan te houden. Het trio verscheen dinsdag ook al voor de raadkamer, waar die beslissing bevestigd werd, en hun aanhouding met een maand werd verlengd.

Ook 14-jarig meisje verkracht in Kortrijk

Het parket van West-Vlaanderen voert dezer dagen ook een onderzoek naar een andere groepsverkrachting in Kortrijk. Daarbij werd een 14-jarig meisje misbruikt door een tiental jonge verdachten – sommigen amper tussen de 12 en 16 jaar oud.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *