Financier en filantroop George Soros woont de officiële opening bij van het European Roma Institute for Arts and Culture (ERIAC) bij het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken op 8 juni 2017 in Berlijn, Duitsland. Het instituut, dat een initiatief is van de Europese Raad, het Open Society Fund en de Alliance for the European Roma Institute for Arts and Culture, krijgt een administratief kantoor in Berlijn, een galerieruimte in Venetië en een verbindingskantoor in Brussel. (Foto door Sean Gallup/Getty Images)
George Soros woont de officiële opening bij van het European Roma Institute for Arts and Culture (ERIAC) bij het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken op 8 juni 2017 in Berlijn, Duitsland. T (Foto door Sean Gallup/Getty Images)

OAN’s Sophia Flores
5:48 PM – vrijdag 29 maart 2024

Miljardair George Soros heeft de afgelopen tien jaar minstens 1 miljoen dollar gedoneerd aan een groep die sterke banden heeft met de terroristische organisatie Hamas.

Advertentie

Volgens de Washington Examiner financiert de Democratische megadonor het Al Mezan Center for Human Rights sinds 2012.  

Jonathan Kaplan, de woordvoerder van Soros’ Open Society Foundations (OSF), gaf een verklaring aan de Examiner waarin hij de voortdurende steun van de organisatie aan Al Mezan bevestigde.

De Stichting “is er trots op een van de vele internationale financiers van Al Mezan te zijn, naast de Europese Unie en regeringen waaronder Zweden en Nederland”, aldus Kaplan.

Met de hulp van OSF heeft Al Mezan zich ontwikkeld tot een goed gefinancierd initiatief met als doel druk uit te oefenen op de Verenigde Naties om het Internationaal Strafhof te steunen bij het aanklagen van Israëlische functionarissen wegens vermeende “oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid.”

De subsidie van Soros aan de groep, die wordt geleid door de Palestijnse politicus Kamal El-Sharafi, is bedoeld om te worden gebruikt om “schendingen tegen Palestijnen te monitoren en te documenteren en rekenschap af te dwingen voor misbruiken” en om “schendingen van mensenrechten en internationaal humanitair recht in de Gazastrook” te volgen

Sharafi heeft connecties met veel prominente Palestijnse figuren, waaronder Jamil Mazhar. Mazhar werd onlangs aangekondigd als het nieuwe hoofd van de plaatsvervangend secretaris-generaal van de groepering Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP).

Na de aanval op Israël op 7 oktoberth, gaf Al Mezan samen met Al-Haq een verklaring uit waarin de Joodse Staat werd verweten het lef te hebben om wraak te nemen op Hamas. Al-Haq is een door Israël aangewezen terroristische organisatie die ook door Soros wordt gefinancierd.

Blijf op de hoogte! Ontvang gratis het laatste nieuws rechtstreeks in uw inbox. Meld u hier aan. https://www.oann.com/alerts

Deel dit bericht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *