NEW YORK, NEW YORK - FEBRUARY 13: Mensen lopen over het perron van metrostation Church Avenue terwijl er een trein aankomt tijdens een winterstorm op 13 februari 2024 in de wijk Flatbush in Brooklyn in New York City. De grootste winterstorm in twee jaar treft het noordoosten en er wordt voorspeld dat NYC drie tot vijf centimeter sneeuw krijgt. In afwachting van de storm kondigde burgemeester Eric Adams aan dat scholen vandaag volledig op afstand gaan. (Foto door Michael M. Santiago/Getty Images)
Mensen lopen over het perron van metrostation Church Avenue terwijl er een trein aankomt tijdens een winterstorm op 13 februari 2024 in de wijk Flatbush in Brooklyn in New York City. (Foto door Michael M. Santiago/Getty Images)

OAN’s Cameron Breckenridge
12:17 PM – vrijdag 29 maart 2024

Scanners voor het detecteren van vuurwapens worden binnenkort in de metro van New York City geplaatst.

Advertentie

Het proefprogramma werd donderdag geïntroduceerd door burgemeester Eric Adams (D-N.Y.) als onderdeel van de nieuwste poging van de stad om gewelddadige criminaliteit ondergronds aan te pakken.

De scanners zullen op bepaalde stations in de vijf stadsdelen worden geplaatst nadat een wettelijk verplichte wachtperiode van 90 dagen is doorlopen.

Adams zegt dat de ambtenaren zullen zoeken naar bedrijven met de beste expertise op het gebied van wapendetectietechnologie.

Het pilotprogramma komt als reactie op de recente golf van dodelijke schietpartijen en aanvallen in de metrostations van de stad. Tot nu toe heeft de NYPD in 2024 450 wapens in beslag genomen in de metro.

Blijf op de hoogte! Ontvang gratis nieuwsberichten rechtstreeks in uw inbox. Meld u hier aan. https://www.oann.com/alerts

Deel dit bericht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *