moest verlaten

NEW YORK, NEW YORK - AUGUST 18: Lt. Gov. Kathy Hochul spreekt de media toe na een rondleiding in een openbare school in Queens om de veiligheidsmaatregelen te bekijken voor de opening tijdens de aanhoudende uitbraak van Covid op 18 augustus 2021 in New York City. Hochul, die op 24 augustus gouverneur van de staat New York wordt, vervangt de huidige gouverneur Andrew Cuomo die aftreedt na talrijke beschuldigingen van seksueel wangedrag. (Foto door Spencer Platt/Getty Images)
Lt. Gov. Kathy Hochul spreekt de media toe na een rondleiding in een openbare school in Queens om de veiligheidsmaatregelen te bekijken voor de opening tijdens de aanhoudende uitbraak van Covid op 18 augustus 2021 in New York City. (Foto door Spencer Platt/Getty Images)

OAN’s James Meyers
3:12 PM – Vrijdag 29 maart 2024

Gouverneur Kathy Hochul verliet vrijdagmiddag abrupt de wake van de vermoorde New York Police Department agent Jonathan Diller na een gespannen confrontatie met een andere man die aanwezig was om zijn respect te betuigen. 

Advertentie

Hochul (D-N.Y.) arriveerde rond 13.45 uur bij het Massapequa Funeral Home op Long Island voor de tweede dag van bezichtigingen

De Democratische gouverneur was maar liefst 10 minuten bij de wake en werd door aanwezigen gezien terwijl hij in gevecht was met een man in een zwart pak, zo blijkt uit de video. 

De aanwezige agenten applaudisseerden voor de man toen hij wegliep van Hochul. 

Hochul en andere New Yorkse ambtenaren zijn ernstig onder vuur komen te liggen naar aanleiding van de dood van Diller. 

Vóór de dienst schreef Sergeants Benevolent Association President Vincent J. Vallelong een brief om leden van de New York City Council te waarschuwen hun gezicht niet te laten zien op de begrafenis. 

“Hun aanwezigheid is meer dan een afleiding. Het is een smet op de nalatenschap van een ware held die het ultieme offer bracht,” voerde Vallelong aan, eraan toevoegend dat de leiders zich “moreel verantwoordelijk” zouden moeten voelen voor de moord op de agent.

<Guy Rivera, die bekend staat als een beroepscrimineel, werd donderdag beschuldigd van moord nadat hij dinsdag Diller onder zijn kogelvrije vest in zijn maag zou hebben geschoten, nadat de agent hem in zijn voertuig wilde confronteren met foutparkeren. 

Rivera had volgens de New York Post maar liefst 21 eerdere arrestaties, meestal voor wapenbezit en mishandeling. 

Voormalig president Donald Trump woonde donderdag de wake in Long Island bij en zei dat er een verandering moet komen na de tragische dood van Diller. 

“Ik zei dat er iets uit moet komen, en het enige dat je echt zou kunnen bedenken dat eruit kan komen is dat we sterker en harder worden zodat dit niet blijft gebeuren,” zei Trump.

“We moeten een heleboel dingen anders doen, want dit werkt niet,” vervolgde Trump.

“Deze geweldige agent, de beste van zijn klas – hij heeft een moment vastgelegd. De perfecte familie is zo tragisch veranderd, voor altijd veranderd.”

Trump had een ontmoeting met de vrouw van Diller en ontmoette zijn 1-jarige zoon, Ryan. 

“Ik vertelde Stephanie, de vrouw, die ongelooflijk is, een 1-jarige baby die niet weet dat zijn leven hierdoor enorm is beïnvloed,” zei Trump vanuit zijn privévliegtuig op het tarmac van MacArthur Airport.

Dillard overleeft door zijn vrouw en zoontje. 

Blijf op de hoogte! Ontvang gratis het laatste nieuws direct in je inbox. Meld u hier aan. https://www.oann.com/alerts

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *