(DeKalb County Police)
(DeKalb County Police)

OAN’s Abril Elfi
1:41 PM – zaterdag, maart 30, 2024

Een moeder uit Georgia is schuldig bevonden nadat ze naar verluidt had geprobeerd de seksueel misbruiker van haar dochter te doden.

Advertentie

Danyale Harris, 42, werd schuldig bevonden aan het bezit van een vuurwapen tijdens het plegen van een misdrijf, zware mishandeling, samenzwering om zware mishandeling te plegen en moord met voorbedachten rade.

Fox 5 Atlanta meldde dat Harris op 31 maartst, 2020 een video had gezien waarop haar 12-jarige dochter te zien was terwijl ze seksuele handelingen verrichtte met een man die later zou worden geïdentificeerd als de 22-jarige Antonio Harley.

Volgens onderzoekers meldde Harris de informatie de volgende dag om ongeveer 3.30 uur aan een medewerker van de Special Victim’s Unit van DeKalb County Police.

De agent waarschuwde Harris dat ze zich niet moest laten meeslepen door haar woede en niet moest proberen wraak te nemen, en voegde eraan toe dat rechercheurs contact met haar zouden opnemen. 

Een paar uur later leidde Harris echter een grote groep mensen, waarvan er drie een pistool droegen, naar een flatgebouw om Harley te confronteren met het vermeende seksueel misbruik van haar dochter.

Harris instrueerde haar dochter rond 13.00 uur aan te geven welk appartement Harley bewoonde en klopte vervolgens op de voordeur met de groep achter haar. 

Harley ging langs de zijkant van het flatgebouw om de persoon te controleren in plaats van de deur te openen. Harley wist toen te ontsnappen via de achterdeur van zijn appartement en werd achtervolgd door Harris en de anderen.

Harley deed de deur dicht en toen vuurde een van de mensen buiten een pistool af, dat Harley in de borst raakte. 

In een poging zichzelf en vijf van zijn jongere broers en zussen te verdedigen, schoot Harley’s broer, die in het appartement was, terug.

Juan Newkirk, 19, die deel uitmaakte van de groep die Harris naar het appartement bracht, werd doodgeschoten tijdens het vuurgevecht.

Rechter Asha F. Jackson van het DeKalb County Superior Court, die toezicht hield op het proces, veroordeelde Harris tot levenslange gevangenisstraf met de mogelijkheid van vrijlating plus nog eens vijf jaar.

Er waren nog twee andere personen aangeklaagd in verband met het incident.

Harley werd later beschuldigd van verkrachting, kindermisbruik en seksuele uitbuiting van minderjarigen nadat hij hersteld was van zijn verwondingen, en zijn zaak is momenteel in behandeling.

Blijf op de hoogte! Ontvang gratis het laatste nieuws direct in je inbox. Meld u hier aan. https://www.oann.com/alerts

Deel dit bericht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *