Dit al gelezen? Ga dan direct naar het ww3-archief of klik hier voor laatste 10 toevoegingen in de diverse sub-archieven.


Nadat de Amerikaanse neoconservatief Victoria Nuland, die in 2014 de staatsgreep in Oekraïne had georganiseerd, tijdens een bezoek aan Rusland in november 2021 Wladimir Poetin bedreigde en zijn aftreden eiste, en vervolgens in Oekraïne de clownpresident Zelovski dwong om beruchte neonazi-leiders in de regering en de legertop op te nemen, werd de situatie in Oekraïne nog grimmiger dan ze al was. De Neonazi-regimenten van het Oekrainse leger hadden met hun dagelijkse bombardementen van de Donbass reeds 22.000 slachtoffers gemaakt, (volgens opgave Oekraïense regering: 14.000 sinds 2014) en hun agressie nam almaar toe.

Om verdere escalatie te voorkomen publiceerde Poetin namens de Russische regering een voorstel ter waarborg van de vrede in Europa, open voor de wereld, gericht aan de VS en de NATO. Hij eiste daarin met name dat overeengekomen Internationaal recht en bilaterale afspraken gerespecteerd zou worden.

In plaats van hierop te reageren, begon het westen een ongekende bewapening en mobilisatie onder het mom van ‘informatie’ dat Rusland op 16 februari Oekraïne zou binnenvallen. Indien je je realiseert dat de CIA veel kopstukken uit Nazi-Duitsland in zijn gelederen heeft opgenomen, en het feit dat de neocons sinds 2001 alle traditionele media in het westen overgenomen hebben, is het niet zo verwonderlijk dat hier een klassieke Goebbeliaanse massamanipulatie-techniek uit de kast gehaald werd, die destijds essentieel was voor de snelle bewapening en mobilisatie van NaziDuitsland. De Azov regimenten van het Oekraiense leger voerden hun beschietingen op de Donbass op. De westerse media schonken geen enkele aandacht aan het Russische voorstel, ook al zou de vrede in Europa in een ieders belang moeten zijn

Vanaf 16 februari 2022, de dag van de ‘voorspelling’ van de CIA/MI6 voor een inval vanuit Rusland, startte de Azov-regimenten in het Oosten van Oekraine de hevigste beschietingen ooit op burgerlocaties in de Donbass. President Poetin had toen mogelijk al informatie over de geplande militaire invasie van de Donbass republieken LPR en DPR op 6 maart 2022, waarbij zeer waarschijnlijk vele miljoenen Oekraïners van Russische origine door de nazistische Azov-troepen geslachtofferd zouden worden.

Hij deed 3 dingen die zeer belangrijk zijn om de huidige situatie te begrijpen:

  • Hij zette de evacuatie van alle gezinnen uit de Donbass in gang, en gaf ze een veilig tijdelijk onderkomen in Oost Rusland
  • Hij gaf toe aan de lang geuite wens van de republieken Donetz en Luganks voor erkenning, door na een verzoek daartoe van de Doema, de onafhankelijkheid van Republieken te erkennen. Daardoor zou een invasie van de Oekrainse troepen geen binnenlandse aangelegenheid meer zijn.
  • Hij gaf uitleg in een uitgebreide toespraak die hij aan zowel het Russische volk als aan het oekraiense volk richtte, dat afwachten geen optie is, omdat Rusland zich nog herinnert hoe ze in 40′-45 als gevolg van afwachten 27 miljoen russen geslachtofferd werden
  • Daarna gaf hij op 24 maart jl. opdracht tot een speciale militaire operatie ter de-militarisatie en de de-nazificatie van de Oekraïne

Na een snelle uitschakeling van een groot deel van de luchtmacht en oorlogsvloot van Oekraïne op de eerste dag werd een uiterst behoedzame grondoperatie gestart om de twee doelstellingen te verwezenlijken.

De NAVO is echter meteen met twee tegenovergestelde doelstelling begonnen: Enorme hoeveelheden wapens worden erheen gebracht, samen met duizenden nazi-sympatisanten in door de westerse staten gesteunde internationale colonnes.

Ook de takfiri terroristen uit Idlib en al-Tanf (syrie) zijn na extra training naar Oekraïne gebracht. (de paramilitairen uit Colombia ontbreken nog in het rijtje).

Het wordt een zeer gevaarlijke situatie, ver verwijderd van Wladimir Poetin’s voorstel ter waarborg van de vrede in Europa

Naar het ww3-archief (Navo vs Rusland) >>>>>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *