Foto: X/Ventrusky

Help ons door deze informatie met kennissen op je social media te delen!

Op de weersvoorspellingskaarten van Ventrusky was afgelopen donderdag iets vreemds te zien. De ontdekking zorgde voor de nodige deining op sociale media en de hashtag #Antarctica was trending op X.

Meerdere mensen wezen op een grote donkerrode tot zwarte vlek bij Antarctica, die langzaam opschoof richting het westen van Afrika. De kleur donkerrood tot zwart wijst op golven die meer dan 14 meter hoog zijn, in dit geval zelfs meer dan 30 meter.

—Lees verder na dit advertentieblokje—

https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/04/wat-is-er-aan-de-hand-bij-antarctica-1.png

Gepensioneerd wetenschapper Jeffrey Horelick vroeg zich af wat deze enorme storing, die groter was dan de staat Texas, ten noorden van de Zuidpool veroorzaakte.

Zeer ongewoon

“Deze storing is zeer ongewoon en ik heb nog nooit een massa van deze omvang met 30 meter hoge golven uit het niets zien verschijnen,” aldus dr. Horelick. Hij wees erop dat de golven op weg waren naar de Atlantische Oceaan en dat ze enorme schade zouden aanrichten.

Bij Ventrusky kwamen zoveel meldingen binnen dat de weerdienst zich genoodzaakt zag om te reageren. Ondanks talrijke meldingen van UFO’s of Atlantiërs die opstijgen uit de oceaan, zijn de beelden van gigantische golven bij Afrika het gevolg van een ‘modelfout’, schrijft Ventrusky op sociale media.

Rechtgezet

De dienst geeft de Duitse meteorologische dienst (DWD) de schuld, die de fout inmiddels heeft rechtgezet.

Het model krijgt enorme hoeveelheden data van schepen en boeien, en in zo’n grote database kunnen zich soms problemen voordoen. Het kan enige tijd duren voordat de precieze oorzaak van deze fout is achterhaald, licht Ventrusky toe.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9
7
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *