Help ons door dit met jouw vrienden op je socials te delen!

De Green Deal die ons door de strot geramd is, is een fundamentele strategische vergissing, betoogde Europarlementariër Tom Vandendriessche in het Europees Parlement.

De Europese Unie is verantwoordelijk voor 8 procent van de wereldwijde CO2-uitstoot, dus de illusie dat wij door onze economie te ‘vergroenen’ en te verduurzamen de wereld zullen redden, is illusoir, zei Vandendriessche.

—Lees verder na dit advertentieblokje—

https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/kijk-europarlementarier-legt-in-2-minuten-uit-waarom-de-green-deal-van-timmermans-klimaatcommunisme-is-1.png

(Video verwijderd? Klik hier…)

Nog veel erger

“Maar nog veel erger is dat er ook een ongelooflijke hypocrisie aan te pas komt,” aldus het Europarlementslid, dat erop wees dat industriële processen delokaliseren naar buiten de EU. Vervolgens worden producten die onder omstandigheden zijn gecreëerd die veel minder milieuvriendelijk en duurzaam zijn, geïmporteerd naar de EU. “Dus er zit een ongelooflijke hypocrisie aan vast.”

En wat volgens hem nog veel erger is: het maakt ons ook afhankelijker van de rest van de wereld. De groene transitie is gebaseerd op de noodzaak van een aantal grondstoffen, waaronder palladium. Wie hebben de wereldvoorraad aan palladium in handen? Noord-Korea en Rusland.

Afschaffen

Vandendriessche noemde ook germanium en gallium. Waar zit de wereldvoorraad? In China en Rusland.

“Dus wij worden steeds afhankelijker van regimes waar we niet van afhankelijk willen worden en deze Green Deal is in de praktijk volgens onze analyse klimaatcommunisme. We willen er vanaf, we willen het gewoon afschaffen.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.6
5
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *