Help anderen door deze informatie met jouw kennissen op je social netwerk te delen!

Baudet dreigt Klaver ‘op bek te slaan’, kopte de NOS woensdagavond. NSC-voorman Pieter Omtzigt deelde het bericht op X en schreef erbij: “Het gedrag van Baudet in de Kamer wordt iedere keer gekker.”

“Dit voorbeeld heeft effect op de samenleving,” voegde Omtzigt toe. “En waarschijnlijk wil Baudet echt iets verbergen als hij zo reageert op vragen over financiering.” Klaver wilde weten of Baudet en zijn partij door Rusland worden of werden betaald.

—Lees verder na dit advertentieblokje—

https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/03/uitspraken-omtzigt-zetten-kwaad-bloed-zwaar-teleurstellend-en-schadelijk-dat-u-meedoet-aan-deze-laster-1.png

Omtzigt wordt overstelpt met kritiek. “Weerzinwekkend dat u meedoet aan deze hetze tegen een gekozen volksvertegenwoordiger,” reageert huisarts Els van Veen. “En dan mooie praatjes hebben over een nieuwe bestuurscultuur en de rechtsstaat. U doet gewoon mee met laster, want het is niet eens bewezen.”

Jij ontploft om minder

FVD-fractiemedewerker Annelies Strikkers vult aan: “Zwaar teleurstellend en schadelijk dat u meedoet aan deze laster.”

“Wat ben je nou aan het doen?” vraagt gezondheidswetenschapper Yvonne Simons aan Omtzigt. “Als iemand voortdurend getreiterd wordt met valse aantijgingen en framing dan ben je (menselijker wordt het niet) op een gegeven moment boos ja. Jij ontploft om minder.”

FVD-commissielid in Zoetermeer Jeffrey Zanoni vindt het ‘walgelijk’ dat Omtzigt meegaat met deze ‘valse framing’. “Integriteit en laatste beetje geloofwaardigheid verloren.”

Geen bewijs

“Het helpt dan niet om dan weer iets te suggereren als je er geen bewijs voor hebt,” bijt voormalig Eerste Kamerlid René Dercksen hem toe.

Neuroloog Jan Bonte spreekt van een ‘walgelijke verdachtmaking’. “Enkel en alleen omdat iemand probeert de motieven van Poetin te begrijpen, en uit te leggen aan de hand van de geschiedenis van pakweg de afgelopen 40 jaar.”

“Blijkbaar kun je wel het mannetje uit het CDA halen, maar niet het CDA uit het mannetje.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9
192
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Source: ninefornews.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *