Help mee door dit artikel met je vrienden op je social netwerk te delen!

Koning Charles heeft dinsdag een merkwaardig portret onthuld. Veel mensen associëren het met de hel. Op beelden is te zien hoe hij het bizarre schilderij toont aan het publiek. Felle rode kleuren. Zwarte ogen. En een monarchvlinder om het af te maken.

Volgens sommigen is het een verwijzing naar zijn Transsylvaanse bloedlijn. In 2011 zei Charles in een interview voor een Britse tv-show dat hij verre familie is van Dracula en afstamt van Vlad de Spietser.

—Lees verder na dit advertentieblokje—

https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/portret-van-koning-charles-wekt-afschuw-en-walging-satanisch-hel-1.png

Vlad was een ridder van de Orde van de Draak, een Hongaarse orde onder leiding van keizer Sigismund. Ze vochten tegen de Turken. De vader van Vlad was ‘dracul’ en Vlad ‘dracula’. Later werd zijn naam in verband gebracht met de duivel.

(Video verwijderd? Klik hier…)

Poort naar de onderwereld

Charles zet zich in voor het behoud van de Transsylvaanse bossen in het huidige noorden en westen van Roemenië en heeft er ook een huis.

“De koning in de hel!” reageert Alex Jones. Arts Philip Lee ziet het portret als een poort naar de onderwereld.

Bloed

De in Zürich gevestigde financiële blogger Russian Market dacht in eerste instantie dat het ‘met bloed besmeurde’ schilderij een grap was. “Het is surrealistisch. Hel. Satanisch. Wiens bloed zou het kunnen zijn?” vraagt hij.

“Het lijkt alsof hij in de hel is,” zegt ook auteur Kristen Van Nest.

Het eerste officiële portret van Charles als koning is gemaakt door Jonathan Yeo, die eerder portretten maakte van prins Philip en oud-premier Tony Blair.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

3.9
11
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *