Foto: Hoge heg (Pixabay/Monsterkoi)

Help anderen door dit met vrienden op je socials te delen!

Afgelopen maand werd bekend dat de Hilversumse wethouder Karin Walters per direct opstapt naar aanleiding van haar deelname op persoonlijke titel aan een informatiebijeenkomst over kleinschalig biologisch boeren in Wit-Rusland en Rusland.

“Biologisch boeren wordt in Europa steeds moeilijker, maar kennelijk is het onbestaanbaar dat je verkent of biologisch boeren in landen daarbuiten zou kunnen,” schreef ze in een verklaring.

—Lees verder na dit advertentieblokje—

https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/media-bereiken-nieuw-dieptepunt-met-hit-piece-over-oud-wethouder-complotdenker-anti-vaxxer-en-rusland-verdediger-1.png

Walters en haar gezin worden nu in de media flink door de mangel gehaald.

Veel afschuw

De Gooi- en Eemlander (Mediahuis) kwam met een hit piece (eerder een hit job), geschreven door Emma Kemp en Eddie de Paepe, waar de honden geen brood van lusten. Het stuk wekt veel afschuw, getuige de reacties op social media.

Volgens het duo ontwikkelde Humphrey, de man van Karin, zich in korte tijd tot ‘complotdenker’, ‘anti-vaxxer’ en ‘Rusland-verdediger’.

Op basis van likes die Humphrey op X heeft gegeven, concludeert het duo dat hij gelooft in de ‘complottheorie’ dat Amerika verantwoordelijk is voor de oorlog in Oekraïne en daar biolabs heeft opgezet, en gelooft dat door de mens veroorzaakte ‘klimaatverandering’ niet bestaat en dat coronavaccinaties dodelijk zijn.

De tuin werd niet altijd even netjes bijgehouden

Het wordt nog gekker. Kemp en De Paepe noemen journalist Caitlin Johnstone, die op sympathie van Humphrey kan rekenen, in hun infantiel geschreven stukje een ‘complotdenker’. Ook De Andere Krant krijgt ervan langs. Dat medium verspreidt volgens hen ‘complottheorieën’. Ze noemen geen voorbeelden.

Het wordt nog gekker. Kemp en De Paepe weten te vermelden dat Karin en haar man jarenlang in een huis in de Boomberg in Hilversum hebben gewoond, waarvan de tuin ‘niet altijd even netjes bij werd gehouden’. “De hoge heggen zorgen in de zomer voor genoeg privacy. Die lijken ze te willen beschermen.”

Over complotdenken gesproken

Dus als je je heg niet bij tijd en wijle snoeit, doe je dat omdat je je wilt verstoppen. Over complotdenken gesproken.

Het wordt nog gekker. Karin en haar man huren op dit moment een appartement van een man die in de voormalige Sovjet-Unie geboren is. “Toeval?” vragen Kemp en De Paepe. Een man die in de Sovjet-Unie geboren is, die moet wel rechtstreeks aangestuurd worden door Poetin om hier de verkiezingen te beïnvloeden en ‘desinformatie’ te verspreiden. Dat kan niet anders. Zo denken ze bij Mediahuis.

Zelfs de dochter wordt er met de haren bijgesleept in dit buitengewoon vileine stuk.

En natuurlijk vroegen de journalisten Jelle van Buuren nog even om een reactie. Als er in de mainstreammedia iets gezegd moet worden over complotten, dan kunnen journalisten kiezen uit Jan-Willem van Prooijen of Jelle van Buuren. Dit keer was Van Buuren weer aan de beurt.

Dit artikel gaat alle perken te buiten

Journalistiek op zijn allerslechtst. “Dit artikel gaat alle perken te buiten,” vindt journalist Eric van de Beek, die de oud-wethouder graag zou willen interviewen voor De Andere Krant.

Dit artikel van de Gooi- en Eemlander is onfatsoenlijk, reageert Karin op X. “Politiek heb ik de zwaarste consequentie al genomen. Het doel van dit artikel lijkt te zijn natrappen en modder gooien. Mijn man en dochter hebben geen publieke rol. Toch wordt hun privésfeer geschonden en worden ze publiekelijk zwartgemaakt. Onfatsoenlijk!”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9
16
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *