Foto: Gideon van Meijeren (Videostill Rumble/BLCKBX)

Help ons door dit met vrienden op je social netwerk te delen!

Vandaag moet Tweede Kamerlid Gideon van Meijeren voor de rechter verschijnen omdat hij zou hebben opgeroepen tot geweld tegen de overheid.

“In werkelijkheid heb ik juist opgeroepen tot vreedzaam verzet,” benadrukt hij. “Dat zal ik ook blijven doen, ongeacht de uitspraak. Want als onrecht recht wordt, is verzet een plicht!”

—Lees verder na dit advertentieblokje—

https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/gideon-van-meijeren-deelt-indrukwekkend-filmpje-dit-gaat-door-merg-en-been-1.png

Van Meijeren heeft op sociale media een filmpje geplaatst waarin de coronaperiode de revue passeert. Hugo de Jonge die zei dat vaccinatie dé weg is die ons uiteindelijk uit deze crisis moet leiden. Ab Osterhaus die zei dat ongevaccineerden bij elkaar op een eiland moeten worden gezet.

(Video verwijderd? Klik hier…)

Nooit vergeten

Mensen die tegen het beleid protesteerden, werden ‘wappies’ genoemd en weggeknuppeld. Zelfs de VN-rapporteur sprak zich erover uit. Hij vond het politiegeweld bij de coronaprotesten ‘walgelijk en barbaars’, en moest het veld ruimen.

Politieke partijen die kritiek uitten op het beleid, werden aangevallen door het kabinet. Minister De Jonge noemde het ‘viruswappiegeluid’ van FVD een ‘gevaar’.

Het filmpje maakt veel los. “Nooit vergeten. Ik geloof dat de verantwoordelijken voor al dat leed, de opsluiting, uitsluiting, politiegeweld en demonisering ooit gestraft zullen worden,” zegt FVD-fractiemedewerker Annelies Strikkers.

Sommige dingen veranderen nooit

Neuroloog Jan Bonte, die zelf in coronatijd politie aan de deur kreeg en werd meegenomen, merkt op: “De immer beschikbare bloedhonden van de staat, zonder geweten en zonder moreel bewustzijn, door de staat gefaciliteerde en aangestuurde beulen, betaald met belastinggeld van de mensen die ze hier met het grootste plezier grondig in elkaar rammen. Sommige dingen veranderen nooit.”

“Hiermee hebben het Openbaar Ministerie en de politie mijn vertrouwen en respect definitief verloren. Wat deze instellingen ook zijn, het zijn zeker niet vrienden,” voegt hij toe.

Huisarts Frank Peeters reageert: “De oorlog tegen het coronavirus in beeld gebracht.”

Dat filmpje gaat door merg en been

“Het is zo erg onwerkelijk dat dit gebeurd is in ons land. Als ik er zelf niet bij was geweest had ik het niet geloofd. Je eigen regering en politie die zich tegen je keren. Verbijsterend,” schrijft huisarts Els van Veen, die ook politie aan de deur kreeg.

Fractievertegenwoordiger van FVD in Groningen Kim Winkelaar stelt: “Dat filmpje gaat door merg en been.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

5
1
stem

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

2 gedachte over “Gideon van Meijeren deelt indrukwekkend filmpje: ‘Dit gaat door merg en been’.”
 1. Goedemorgen,
  Ik maak hierbij melding van misleidende informatie.
  Ik woon in Hongarije.
  De website ugyfelkapu.gov.hu bestaat al sinds 2005.
  Volgens info van de ambassade op internet fungeert deze hongaarse website zoals in NL de DigiD functioneert – het is een verzameling van overheidsdiensten waar men zelf allerlet informatie kan opzoeken, afspraken kan maken en bv zich op een fysieke locatie kan laten inschrijven.

  Ik stel het prijs als er een rectificatie wordt geplaatst op uw website, want over hetgeen u heeft geschreven en suggereert is hier nog geen spoor te vinden.

  Mvg, Mary Boshoff

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *