Help anderen door deze info met jouw kennissen op je social media te delen!

De Rijksuniversiteit Groningen reikt later deze maand een eredoctoraat uit aan onder anderen Gerrit Hiemstra, oud-weerman van het NOS Journaal, om zijn ‘uitzonderlijke prestaties als expert op het gebied van meteorologie en (de gevolgen van) klimaatverandering’. Het staat er echt.

Ook drie anderen krijgen een eredoctoraat: WHO-baas Tedros, hoogleraar Mariana Mazzucato en kunstmatige intelligentie-onderzoeker Kate Crawford.

—Lees verder na dit advertentieblokje—

https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/gerrit-hiemstra-who-baas-tedros-en-wef-mevrouw-krijgen-eredoctoraat-van-rijksuniversiteit-groningen-1.png
‘Bijna crimineel’

Tedros wordt geëerd voor zijn ‘inzet en toewijding als directeur-generaal van de WHO bij de bestrijding van pandemieën zoals het coronavirus’. Ja, echt.

“Ik kan er echt slecht tegen als er flauwekul verteld wordt over klimaatverandering, als mensen met de waarheid aan de haal gaan en de werkelijkheid anders presenteren dan dat-ie is. Al die desinformatie. Ik vind dat bijna crimineel eerlijk gezegd,” zegt Hiemstra, mede-eigenaar van Weather Impact, een adviesbureau dat innovatieve oplossingen op het gebied van weer en klimaat ontwikkelt.

Watercrisis

De website van het VN-klimaatpanel IPCC noemt hij een ‘goede bron’.

Professor Mariana Mazzucato zagen we eerder acte de présence geven op het World Economic Forum, waar ze leek te zinspelen op een aanstaande watercrisis.

(Video verwijderd? Klik hier…)

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

5
2
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *