Help door dit met iederen die je kent op je social media te delen!

In de ontwikkelde wereld zijn landen met een krimpende bevolking de grote winnaars. Dat zei BlackRock-baas Larry Fink op een bijeenkomst van het World Economic Forum in Saoedi-Arabië.

“Dat is iets waar de meeste mensen het nooit over hebben gehad,” aldus Fink. “We gingen er altijd van uit dat een krimpende bevolking leidt tot negatieve groei.”

—Lees verder na dit advertentieblokje—

https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/blackrock-baas-in-landen-waar-de-bevolking-krimpt-zijn-mensen-veel-makkelijker-te-vervangen-door-machines-1.png

(Video verwijderd? Klik hier…)

Veel makkelijker

Dat is volgens hem niet het geval, omdat deze landen in rap tempo kunstmatige intelligentie en robotica ontwikkelen. Het gevolg is dat de levensstandaard verbetert, zelfs bij een krimpende bevolking, beweerde Fink.

In landen met een krimpende bevolking zal het veel makkelijker zijn om mensen te vervangen door machines, benadrukte hij.

Marsorders voor onze politici

“Deze man bepaalt de agenda, niet het WEF, niet de nationale parlementen, niet het Europees Parlement,” merkt Patrick Savalle op. “Larry Fink kan alle grote Atlantische bedrijven zijn wil opleggen.”

“Nu denkt hij dat wij aan de robots en AI moeten om ons leven beter te maken. Zie het maar als de marsorders voor onze politici,” voegt hij toe.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

5
2
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *