Help anderen door deze info met anderen op je social media te delen!

Ronald Plasterk, die in beeld is als beoogd minister-president, richtte in 2018 Frame Cancer Therapeutics op, een bedrijf dat zich toelegt op de ontwikkeling van een mRNA-vaccin voor kankerpatiënten.

Hij verkocht het bedrijf in 2022 voor 32 miljoen euro aan het Duitse biotechbedrijf CureVac. Hoeveel hij voor de verkoop heeft gekregen is niet bekend, maar dat het om meerdere miljoenen gaat, staat buiten kijf, schreef magazine Manners eerder.

—Lees verder na dit advertentieblokje—

https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/beoogd-premier-plasterk-verdiende-miljoenen-met-mrna-vaccins-1.png
8,6 miljoen

In 2015 investeerde de Bill & Melinda Gates Foundation 52 miljoen dollar in CureVac. Het geld ging onder meer naar projecten rond de ontwikkeling van vaccins gebaseerd op het mRNA-platform van het bedrijf.

Het bedrijf ontwikkelde een coronavaccin, maar dat bleek voor slechts 47 procent ‘effectief’. Minister Hugo de Jonge bestelde voor Nederland 8,6 miljoen coronavaccins van CureVac en betaalde daar 86 miljoen euro voor, becijferde oud-Kamerlid Tunahan Kuzu. “Dat is lekker cashen voor de Big Pharma,” zei hij.

Musk

De vaccinmachines voor CureVac werden dan weer gebouwd door Elon Musk, die het bedrijf geld gaf om een mRNA-vaccin tegen corona te ontwikkelen. Hij zei overigens dat hij het coronavaccin zelf niet zou nemen.

Verschillende bronnen hebben gezegd dat Plasterk in beeld is als minister-president. Zij noemen hem als de meest waarschijnlijke kandidaat voor het Torentje, om het extraparlementaire kabinet te gaan leiden.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

5
20
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Deel het met iedereen op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *