Foto: Meike Terhorst (Videostill Rumble/BLCKBX)

Help ons door dit artikel met jouw vrienden op je social netwerk te delen!

Advocaat Meike Terhorst heeft maandag namens het Nederlands Teleartsen Genootschap en het Artsen Collectief een brief gestuurd naar alle Tweede Kamerleden. In de brief dringt ze aan op actie richting de WHO.

Terhorst wijst erop dat de voorgenomen wijzigingen van de Internationale Gezondheidsregeling (IHR) niet zoals het hoort vier maanden van te voren aan de lidstaten en parlementen zijn voorgelegd. De voorgenomen wijzigingen worden geheim gehouden, waarschijnlijk tot aan de stemming, wat in strijd is met artikel 55 van de IHR.

—Lees verder na dit advertentieblokje—

https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/advocaat-waarschuwt-in-brief-aan-kamerleden-voor-staatsgreep-door-who-dit-kan-leiden-tot-medische-tirannie-1.png

Als de wijzigingen later deze maand tijdens de World Health Assembly ter stemming zullen worden voorgelegd, handelen de WHO en haar directeur-generaal derhalve onrechtmatig, zegt de advocaat.

Terhorst licht de brief toe in blckbx today:

Staatsgreep

“Het niet voldoen aan de verplichting om amendementen vier maanden voorafgaande aan de stemming voor te leggen, laat een gebrek aan transparantie zien, onrechtmatigheid en minachting voor lidstaten, hun parlementen en burgers. Het is duidelijk dat de amendementen worden afgesproken achter gesloten deuren,” voegt ze toe.

“Er is geen open debat. Parlementen en de publieke opinie worden buitengesloten. De geheimzinnigheid dient een doel. WHO en haar directeur-generaal wensen zelfstandige wetgevende bevoegdheden te krijgen die superieur zijn aan de soevereiniteit van de lidstaten en haar burgers.”

De aangekondigde amendementen van de IHR kunnen volgens haar gezien worden als een staatsgreep.

Medische tirannie

“Juridische instrumenten voor een staatsgreep hebben een verboden doel en strekking, zijn in strijd met de openbare orde, waardoor deze nietig moeten worden verklaard,” benadrukt Terhorst.

“Het kan nimmer rechtsgeldig worden geacht dat de Grondwet opzij wordt gezet en overruled, alsmede de wetgevende en andere bevoegdheden van ons parlement, ons rechtssysteem, de vrije wetenschap, vrije informatievoorziening, enkel om een concentratie van bevoegdheden te realiseren op het niveau van de directeur-generaal van de WHO, zonder dat er enige controle of checks and balances op deze macht mogelijk is. De Grondwet verbiedt dat persoonlijke grondwettelijk beschermde vrijheidsrechten, zoals het recht op de onaantastbaarheid van zijn of haar lichaam, worden overruled door een algemeen publiek belang, zoals de publieke gezondheid, omdat dit tot medische tirannie kan leiden.”

De advocaat verzoekt de Kamerleden met klem een brief te sturen aan WHO-baas Tedros om hun stem en de stem van hun kiezers tijdig te laten horen.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

5
7
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Deel het met vrienden op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *