Ellen van de Moosdijk heeft sinds kort ook een display staan in de wachtruimte van haar praktijk Sanitas in Best. Ze is orthomoleculair epigenetisch therapeut, wat wil zeggen dat ze bij klachten vooral kijkt naar de invloed van omgevingsfactoren. Daarbij gaat het bij voorbeeld om trauma’s of verkeerde voeding, maar ook regelmatig over de vaccinaties die iemand heeft gehad. “Op het intakeformulier zie ik vaak al in één oogopslag de samenhang tussen de klachten en vaccinaties. Ik vertel dan altijd dat ik het niet leuk vind om te zeggen, maar dat de prikken waarschijnlijk mede de oorzaak zijn van de klachten”, aldus Ellen. “Eigenlijk weten ze het zelf al, maar vinden ze het moeilijk om het onder ogen te zien. Laatst had ik hier een vrouw met ernstige vermoeidheidsklachten. De arts vermoedde long-covid. Mijn conclusie was dat haar cellen na vier prikken kapot waren en dat het vegan-dieet haar meer kwaad dan goed deed. Na een goede detox en verandering van dieet knapte ze al een stuk op.”

Ellen draagt zelf ook haar steentje bij aan het vergroten van het bewustzijn, zoals in haar interview bij Peter van de Poppencast op Youtube en bij Nieuws over Nieuws op ­Soulflix. Het uitdelen van De Andere Krant helpt haar klanten bevestiging te vinden van wat Ellen zegt en om andere bronnen te gaan raadplegen. Ook de invloed van ongezond water, ongezonde voeding en vervuilde lucht komt in haar gesprekken met cliënten aan bod. Ze ziet zichzelf dan ook vooral als een breed georiënteerde coach. “De helft van hen is al min of meer bewust, maar veel anderen twijfelen nog aan hun eigen gezonde verstand. De krant is een ondersteuning voor mijn werk als gezondheidscoach. Ik geef mensen eigenlijk altijd de flyer van De Andere Krant mee en soms nemen ze er een mee in ruil voor een kleine donatie. Een gevaccineerde cliënte die dat gedaan had, kreeg thuis de vraag of ze nu een aluhoedje ging worden, maar ze koppelde naar mij terug dat er veel in de krant stond wat ze nergens anders leest.” Volgens Ellen gaat het hard nu. “Ik merk in mijn praktijk dat de groep bewuste mensen steeds groter wordt. De Andere Krant helpt te duiden wat mensen zelf al voelen. Voor die twijfel vinden ze geen aanknopingspunten in de reguliere media maar wel in De Andere Krant.”

sanitasbest.nl

Wil je ook een gratis display van De Andere Krant voor je bedrijf of locatie? Stuur dan een mailtje aan verkoop@deanderekrant.nl voor de exacte voorwaarden.

Wie ben je en wat doe je?

Mijn naam is Wico Valk, architect van beroep en al vanaf 2006 bewust dat veel niet klopt. Dat begon met 9/11. Ik ben mede-oprichter van Stichting 11 september en organiseer er sinds 2011 lezingen over. Geleidelijk ben ik me ook in andere zaken gaan verdiepen. In 2019 raakte ik betrokken bij De Andere Krant. Dat begon met het derde themanummer over 9/11, waaraan ik een inhoudelijke bijdrage leverde. Ook de voorkant van dat themanummer heb ik ontworpen. Daarna mocht ik dat voor meer nummers doen. In de coronatijd voelde ik een sterke behoefte om bij te dragen aan het verzet. Ik vond het super om te zien dat mensen bij de diverse demonstraties die voorpagina’s omhooghielden.

Waarom ben je ambassadeur van De Andere Krant?

Ik draag De Andere Krant een zeer warm hart toe. De Andere Krant graaft dieper daar waar de mainstream vooral overdrijvingen en leugens publiceert. Ik ben van oudsher een krantenlezer, net als de uitgever Sander Compagner. Toen Sander mij vertelde over zijn droom om een krant te maken met het echte nieuws, had hij gelijk mijn sympathie en steun. Er is niks zo leuk als op zaterdagochtend met een kopje koffie de krant te lezen. Dat heb ik mijn hele leven zo gedaan, tot duidelijk werd dat het vooral propaganda is. Ik volg traditionele nieuwsbronnen als NU.nl alleen nog maar om de punten van de Grote Agenda af te vinken. Als een soort bingokaart. Met De Andere Krant heb ik op zaterdagochtend gelukkig weer echt nieuws. De krant graaft op een aantal onderwerpen dieper dan ik zelf zou doen. Dat is fijn, want dat bespaart me soms flink wat tijd.

Welke onderwerpen in de krant spreken je aan?

Ik lees graag de columns zoals die van Sietske en Jeroen, maar ook Wouter Meijs met zijn relativerende humor en die van Arthur van Amerongen weet ik te waarderen. Hij is ondeugend grappig. Deze luchtigheid van de krant spreekt mij aan als balans voor de zwaardere onderwerpen zoals kindermisbruik en al die afschuwelijke oorlogen. Ik heb oneindig veel respect voor de redactie die iedere week weer met zoveel passie de energie in een nieuw nummer steekt. De krant wordt ook steeds beter naar mijn mening. Sander is een echte doorzetter. Je ziet dat zijn idee om een krant te maken met het echte nieuws realiteit is geworden en dat hij met zijn team nog steeds aan de weg timmert om de kwaliteit te verbeteren en het bereik te vergroten.

Wat zijn je plannen voor dit jaar en de toekomst?

Dit jaar komt er weer een congres ‘Bevrijding van Bedrog’, dat wij samen met de Vereniging voor Vrije Journalisten organiseren. Dat is op 7 september en weer in Antropia. Ik lever daar graag een bijdrage aan, omdat het belangrijk is dat we ons blijven verbinden. De agenda probeert ons uit elkaar te spelen. Samen staan we namelijk een stuk sterker. Ik ben en blijf een optimist en hoop dat er oplossingen komen voor de oorlogen in de Oekraïne en Gaza. Ook blijf ik geloven in het belang van verkiezingen die er dit jaar in juni aankomen. Steeds meer mensen gaan niet stemmen en ik zie ook wel dat de meeste politici niet het beste met ons voor hebben, maar stemmen is helaas het enige middel dat we hebben om daarin een beetje verandering te brengen.

Wil je ook ambassadeur worden en helpen De Andere Krant onder een breder publiek bekend te maken? Meld je dan aan via

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *