Vandaag, 7 mei 2024, is ons al bijna de hele dag “zontijd” vergund.

Waar hebben we dat aan te danken?

Zou het kunnen omdat de spreekwoordelijke dociliteit van de Nederlanders ons grondgebied een speciale status geeft? Eén keer per week een vrijstelling van zware bewolking en chemtrails om het te laten lijken alsof we nog steeds in een normale leefomgeving vertoeven? Per slot van rekening is de braafheid nergens zo goed geregeld als in de polder. Braafheid is hier bij wet geregeld. Braafheid wordt beloond met nog meer wetten, dat hebben we verdiend en daar vragen we ook om. “De overheid” moet altijd ingrijpen, het voortouw nemen, geld geven, faciliteren en dingen regelen. Je kunt het zo gek niet bedenken of “de overheid” moet wel iets van de Nederlanders. Nergens ter wereld is het zo makkelijk om illegaal koning en demissionair minister te spelen. “Gecontroleerd” door een personeelsvereniging die zo nu en dan een toneelstukje opvoeren.

Het kan ook zijn, dat de Nederlanders zijn beloond voor het uitbundig vlaggen met wimpel op “k*n*ngsdag. Dan lijkt het er immers op, dat de wetten en regels die er aan komen en kwestie van aftikken zijn. Met 2,5 miljoen ambtenaren en 5,5 miljoen van de overheid afhankelijke Nederlanders, is het niet verwonderlijk dat alles hier op rolletjes verloopt. Tel daarbij op de 3 miljoen jonge Nederlanders die nog niet werken, dan weten we weer dat de kar moet worden getrokken door 7 miljoen werkenden/dienstverlenenden, die overigens ook weer voor de helft afhankelijk zijn van overheid en regelgeving. Deze werkende groep heeft nergens tijd voor, anders dan voor vakanties en ATV-dagen. Dus hoe kunnen we ervoor zorgen dat deze groep ook aan zijn trekken komt?

De media is ervoor om het pad voor de overheid te effenen. Welnu, dan gaat het niet lang meer duren of er komt de roep vanuit de bevolking, dat zontijd – minimaal 8 uren per week – bij wet moet worden geregeld, dus de overheid moet ingrijpen.

Bovendien moet zonnebrandolie gratis door de overheid worden verstrekt.

Zijn wij eens even goed bezig met elkaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *