Tijdgeest Magazine is al ruim 17 jaar een gratis publicatie, tweewekelijks, van het ludieke kerkgenootschap De Vlamdragers. 

van 1 februari 2024
gaat over Venus, nihilisme, mindfucks, evolutie, DES-bijwerkingen & windhandel.


VENUS-KWALITEITEN

Onze website was even intern platgelegd, zulk virtueel en fysiek bombarderen is hypermodern grensoverschrijdend gedrag. Maar er is een andere kant van de wereld. Als je zoekt naar schoonheid, esthetiek en harmonie, dan kom je in de astrologie bij de planeet Venus terecht. Venus is de Romeinse naam voor de vrouwelijke, liefdesgerichte energie, die in de Griekse mythologie als Aphrodite bekend is. In de Joodse cultuur staat hiervoor Ora (de os) model; in de Kabbala wordt voor dit mooie begrip Hesed aangewezen. Uit de Egyptische traditie treedt de godin Hathor naar voren; voor de Hindoes staat weer ene Shoekra op die plaats. In de Germaanse, Scandinavische mythologie zien we de godin Frya figureren. Elk volk had behoefte aan een symbool voor teder, mooi en vrouwelijk. Ook aan meer humor trouwens.


KALMEREN

Venus is de planeet van de liefde. Zij verzacht, kalmeert en bemiddelt. In jouw horoscoop laat ze zien wat of wie jij aantrekkelijk vindt en hoe jij het vrouwelijke principe in je wezen naar buiten brengt. Een mooi geaspecteerde Venus geeft een goed gevoel voor kleuren, smaak en alle vormen van zintuiglijk genieten. Venus regeert esthetiek, poëzie, kunst en muziek maar ook de (lieve) vrede, de mate waarin je tot compromissen bereid bent. De meeste (over)gevoelige mensen zullen zich heerlijk kunnen uitleven in al die Venus-aspecten, ook omdat veel ervan zich in een rustige omgeving afspelen met gelijkgestemden. Denk aan een atelier, workshop, cursus, theater, bioscoop of andere plekken van vermaak en educatie. Of bijtanken over de Liefde bij Wende.

EENZAAMHEID

Als jij vooral worstelt met de stresskant van je eigen gevoeligheid, sluit jezelf dan eens een tijdje op in je kamer met een doosje krijt of verf. Of maak een webpagina zoals ik. Lekker van de straat, toch een beetje beweging (van je vingers). Niemand heeft last van je en jouw creatieve vermogens kunnen heerlijk stromen in alle stilte. Verrukkelijk is het om dit stukje te schrijven. Buiten regent het, ik ben bijna over mijn verloren liefde heen. Bijna… Alleen maar niet eenzaam, dat was lang, lang geleden de lijfspreuk van Koningin Wilhelmina. En zo voel ik het ook. Want ik schrijf dit voor jou, voor jou, voor jou, geëerde lezer. Ik ben dankbaar voor je aandacht en waardering! Daarom blijft TM ook altijd gratis.

WAARHEID, DENKEN, VOELEN & NIHILISME

Vroeger, ja vroeger geloofden veel mensen hun eigen gevoel en intuïtie nog. Inmiddels gelooft 65% van de volwassen Amerikanen dat John F. het slachtoffer was van een samenzwering van CIA en federale overheid. Het zal ook wel even duren voor dat een meerderheid die zogenaamde vliegtuigaanslag op het WTC in New York (9/11) zal onthouden als iets vergelijkbaars, een inside job. Het sterftecijfer in de VS ligt veel hoger dan in Rusland (veel meer moorden, zelfmoorden en ziekten), maar er valt nog nergens een kwartje door…

Asbest erkennen als gevaar duurde ook een tijd. Dat oorlog voeren veel fossiele brandstof kost en veel foute uitstoot veroorzaakt, wil nu nog haast niemand erkennen… Eerst verdienen aan meer defensie: “O God, de Russen willen doorstoten naar onze grenzen!”
Hier zien we de botsing van eigenbelang en domheid, gekoppeld aan globalistische hebzucht. En tja, nu moet Europa Amerikaans gas (EN Amerikaanse wapens!) kopen, goh, ook toevallig… “De suprematie van een imperiaal nihilisme” noemt de befaamde Franse historicus en socioloog Emmanuel Todd die ellende, vingerwijzend naar de neergang van de Westerse cultuur.

OORZAKELIJK DENKEN

Vroeger, ja vroeger… Er was toen ook bij ons een goedwillende religieuze samenhang, tegelijk met een even grote socialistisch-communistische solidariteit. ‘Naobuurschap’ heet dat nog in Twente. Er kwam kwaadaardig aangestuurde marktwerking en neoliberalisme voor in de plaats en een sfeer van collectief narcisme: ‘Ikke, ikke, ikke en de rest kan stikken’. Zo werd voelen en intuïtief waarnemen politiek en economisch snel afgeserveeerd.

Onze ‘Westerse’ cultuur is de afgelopen 40 jaar vooral heftig negatief beïnvloed door wat ik maar noem Oorzakelijk Denken. Dat gaat over drie O’s: Oordelen, Ongelijkheid en Oplossingsgerichtheid. Het werd dramatisch gestimuleerd door een extreem geaccelereerde evolutie van rationaliteit en techniek. Sneller moest alles, beter, slimmer, efficiënter.  Kunstmatige Intelligentie, robotisering, gechipte mensen, die zo ‘slimmer’ worden. Maar wat zien we als wezenlijke vooruitgang? Het WorldWideNet? Cyberaanvallen, internationaal benutten van kruisraketten, spioneren met satellieten of hoera, er rijden eindelijk wagentjes op de maan (echt?).

MOOI, MOOI, MOOI

Rijk (beveiligd) en mooi zijn lijkt het bepalende criterium voor overleven geworden. De Maffiabanken hebben met uiterst ongeloofwaardige beweringen oversterfte veroorzaakt in de rijen van bange maar toch hebzuchtige armoedzaaiers en tegelijk (voorgeïnformeerde) exorbitante rijkaards elders. Zijn er echt grote problemen opgelost? Brengt de elektrische Tesla ons (wie ook weer?) naar het paradijs? Is BN-er worden de ultiem geluk brengende hype?! Wie mooi wil zijn, moet pijn lijden, zei mijn oma nog.

Aan de andere kant van het sociale spectrum is er een hausse in verdovend drank-, drugs- en antidepressivagebruik ontstaan als oplossing voor de omgang met al die onderdrukte gevoelens. Verwarde daklozen, volgevreten depressieklanten en vroeg dementerende oudjes. Daar wordt de prijs betaald.

Is er nog toekomst? Wacht effe: Owe nothing, be happy (Heb geen schulden en wees gelukkig)!

EVOLUTIE

Er is gelukkig altijd nog iets dat evolutie heet. In deze kalkoenenkop zie je nog de dinosaurus uit onze oertijd terug. Alles paste zich aan op basis van het recht van de sterkste (en soms de slimste). Dus? De vervuiler betaalt niet en de het recht van de rijkste bepaalt het meeste recht. Het droppen van bommen met verarmd uranium verhoogde enorm lijden in Irak, nu is Oekraïne aan de beurt. Alles mag, alles kan. Het dievenkartel aan slag: het nationale Belgische postbedrijf, Bpost, plunderde rustig en ongestrafgt4 miljard euro uit een subsidiepotje, zo lees ik in een boek van Wouter Verschelden.
Nederland is natuurlijk niet beter. De doorsnee, vleesverslaafde Madurodam-mens gelooft zelfs een nieuwe Hitler nog!

In je hart blijven, dat lijkt de enige remedie. Ik probeer voor de gein nog even August Boers: Liefde! Want China heeft weer een nieuw biowapen ontwikkeld (te ontdekken via rioolwater). Als spiri-alternatief deden de Chinezen een tegelijk griezelige uitvinding: de onzichtbaarheidsmantel. Je kop in het zand helpt soms ook. Maar er gloort hoop in een iets verdere toekomst. Een steeds groter wordend deel van de natie oefent immers met bewustzijnsverruiming!


KUN JIJ JE KARMA NOG HOREN? OF ZIEN?

Als jij in zielsverhuizing gelooft, zit je wel anders in de discussie. Maar misschien slaat gewoon wel overal voornamelijk de platte domheid toe. Of gewoon erger: hoe gevoelig ben je inmiddels qua geluid voor hinderlijk laagfrequent geluid via warmtepompen, stadsverwarming, koelsystemen, windmolens en nog zo wat…

Helaas, stilte, rust en evenwicht wordt bijna overal gesmoord in lawaai en geluidsbehang. De bescherming van ons akoestische milieu zou moeten streven naar afschaffing dan wel sterke beperking van alle ongewenste, storende geluiden. Tegen alle opgedrongen aanhoudende muziek uit luidsprekers op straten, pleinen, in het openbaar vervoer, en alle andere voor iedereen toegankelijke ruimten. Zeik, zeik, grom, grom.

Dit ging over luisteren en horen. Maar hoe kijk je en waar kijk je naar? En wat zou je willen zien?

DES-BIJWERKING: MISVORMINGEN

Evolutie gaat helaas ook gepaard met uitstervingen en missers. Die van de zogenaamd ongevaarlijke, goed geteste medicijnen bijvoorbeeld. Die van de ‘onverklaarbare’ fatale bijwerkingen.
Laten we altijd die veel eerdere wandaden van de farmaceutische industrie onthouden. Van 1957 tot 1961 gebruiken wereldwijd duizenden mensen, maar ook zwangere vrouwen thalidomide, een slaappil, die ook bij drogisten verkrijgbaar was. Het bleek later zeer schadelijk voor embryo’s en veroorzaakte ernstige geboorteafwijkingen.

Dan hadden we nog de DES-kindertjes. D.E.S. betreft een afkorting van diëthylstilbestrol, een kunstmatig vrouwelijk hormoon dat in Nederland tussen 1947 en 1976 werd voorgeschreven aan zwangere vrouwen. DES zou miskramen voorkomen, maar het middel bleek juist schadelijk voor de moeders en hun kinderen, en zelfs soms nog schadelijk voor de kleinkinderen. De moeders kregen veelal borstkanker, hun dochters allerlei afwijkingen aan het voortplantingssysteem.
Goh, tegenwoordig heet dat een biowapen, geproduceerd in laboratoria over de hele wereld. Ook in Nederland aanwezig en bekend. Als je je tenminste goed inleest in de alternatieve media.


Rijk, zielig kind zonder benen.

BERICHTEN VAN ONZE SPONSORS

Alleen donateurs kunnen oproepjes plaatsen in TM. Donateur word je door eenmalige storting (tot 2025, per kalenderjaar dus) van € 40 op de rekening van onze hoofdsponsor, de Haagse Stichting Open Ontmoeting Olivijn: NL73 INGB0005008174 onder vermelding van je mailadres. De regeladvertenties kosten je dan maar € 20 per keer. Een oproep is altijd drie regels, maximaal 25 woorden, waarvan 3-4 vet. Voor langere berichten geldt daarboven een tarief van € 0,60 per woord. Je annonce wordt doorgeplaatst op www.tijdgeest-magazine.nl, goed voor 9.800 views per maand.

* Leuke dingen doen op het strand! Beachline Events! Blokarten, Powerkiten, E-Choppen en meer! Van jong tot oud, met het bedrijf of met het gezin!

* Jouw complete visuele online identiteit. Logo, kleuren, typografie, strategie, website en media-uitingenAanzet Creatives: online succes met elk budget.

* Nieuwe training Familie Opstellingen (Kijken naar je blinde vlek), Den Haag, Bosbeskapel, gratis parkeren, 16 en 23 maart, 6, 20 en 27 april. Kosten € 200 bij Olivijn Opleidingen. Mail Peter den Haring

* Bosnian Pyramid Retreats biedt diepgaande en unieke retraites bij de Bosnische Piramides, het tunnellabyrint, de steenkogels en andere interessante plekken in het land.

* Je Trump-propaganda laten aanpraten kan goed hier: DUTCH DIGGER NEWS – Telegram, Russische propaganda volgen kan op www.frontnews.com. Blijf zelf denken! 

* Uw platencollectie verkopen? Wakkere platenwinkel Best-Kept-Records. LP’s of singles, bel 06-26591300 (Robert). Alles, pop, rock, jazz, klassiek, hardcore, als het maar in goede staat verkeert.

* Schitterend boek: hoe te overleven op eetbare en medicinale bloemen, struiken en planten, The Forager’s Guide to wild Foods van Nicole Apelian.

* Maak de alternatieve media sterker, registreer je bijvoorbeeld op www.soulflix.nl. En houd op met tv kijken!


Duizenden windmolens, waar je niet meer zo vanaf komt.

WAAI WAAI

Overal waait het. Ook in onze portemonnees. In het boek Windhandel van vliegtuigbouwkundig ingenieur Bert Weteringe wordt een somber beeld van de zonnepanelen business en de windmolenhandel geschetst. Elke windmolen kost miljoenen qua bouw (op zee per stuk zelfs 30 miljoen!) en daarna aan onderhoud, terwijl hun opbrengst slechts lucratief lijkt door de enorme subsidies van de overheid. Dus zo subsidieert de belastingbetaler vooral de verdiensten van de industrie? Ja. Een windmolenpark beïnvloedt bovendien dramatisch het weer. O. Niet over nagedacht van te voren. Of wel, maar eh, het verdienmodel prevaleert altijd.
Een windmolen wekt bovendien een zorgelijk lage frequentie ELF (extra low frequency) op? Ja. Dezelfde frequentie die de Russen bij de Amerikaanse ambassade in Moskou uitzonden, hetgeen veel betrokken personeel ziekte en met name kanker bezorgde. Slecht voor het vis- en faunabestand. En als het ding op is? De rotorbladen kunnen niet worden gerecycled en moeten dus worden gestort of verbrand. Jammer dat het spul vol zit met akelig vervuilende zooi. Lees maar verder in De Andere Krant. 


Oekraïne wint vast met ons geld en die nieuwe Amerikaanse soldaten.

 PLATTE WANSMAAKMOP

Een man in een verfwinkel vraagt aan de verkoper om diepgrijze verf. “Mag het ook gewoon grijs zijn?” vraagt de verkoper. “Nee,” zegt de man, “ik moet mijn hond verven, zodat hij niet meer opvalt op de stoep.”
De verkoper snapt het: “Omdat u anders de poep moet opruimen?” De man knikt: “Precies.” De verkoper klinkt bezorgd: “Dat wordt oppassen. Ik bedoel, dat hij u niet bijt.”
“Alsjeblieft, vent!” antwoordt de klant geagiteerd. “Dat deed het kreng gisteren al bij het afbranden.”

HET VERTROUWEN HERSTELLEN IN DAVOS?

Waar kwam het wantrouwen vandaan? De pedo-doofpot. De censuur. Van LinkedIn of Facebook verbannen, je dokter uit zijn ambt gezet, je interviews uit verband gerukt, beschuldigd van complotdenken en nepnieuws verspreiden.
Raadpleeg het domino-orakel maar eens met de vraag hoe jij met je krankzinnige regering moet omgaan. Overgevoeligheid voor druk van buitenaf, tast altijd je innerlijke weerbaarheid aan.


Tijdgeest Magazine informeert over alternatieve, spirituele, (on)gezonde, duurzame, innovatieve en maatschappelijke fenomenen en over de kunst van het relativeren. Het wordt BCC gemaild naar 10.110 lezers, ontvangen door 1852 abonnees via de website en door 3.980 mensen via Facebook. Doorsturen en overnemen graag met bronvermelding.

Redactie Tijdgeest Magazine: Peter den Haring
Ook voor tekst, coaching, beroepskeuzeadvies,
karmische astrologie, auralezen & familie opstellingen
Kornoeljestraat 118 2564 LT Den Haag 070-3646639 www.peterdenharing.nl
Hier interviews met hem door Patrick Kicken, een lezing op Sterrenstof en een gesprek met Peter Toonen bij Café Weltschmerz. Den Haring is lid van de

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *