Tijdgeest Magazine is al 17 jaar een gratis publicatie, tweewekelijks, van het ludieke kerkgenootschap De Vlamdragers.

van 15 maart 2024
gaat over vrije drugs, depressies, krekels, beleggen, plasticpoen & bankterreur.

Papaverplant

DRUGS, ZO OUD ALS DE WERELD

Hysterische Christenen hebben jarenlang het vrijgeven van drugs tegengehouden. Dat de onderwereld en bovenwereld demonisch met elkaar verweven zijn geraakt door het allesomvattende verdienmodel in de drugshandel, dat maakte die moralistische hardliners niks uit. “Onze kinderen gaan drugs gebruiken, als je het vrij geeft!” Zulk alcoholverslaafd gewauwel hoor je nu weer in Duitsland, dat de wiet heeft vrijgezet.

Veel politici luisterden ook stiekem naar de Amerikaanse CIA die de helft van zijn budget haalde uit het monopoliseren van de heroïnehandel via Afghanistan. Eindelijk is er een verlichte politica in Amsterdam die ‘normaal’ wil denken over het vrijgeven van cocaïne.
Eindelijk is er nu ook wetenschappelijk onderzoek naar het nut van psylocibine (truffels) bij de aanpak van allerlei trauma’s. Beter laat dan nooit. En beter dan je volproppen met junkfood.

DEPRESSIEF?

Negen maanden na het begin van het vaxgedoe zakte het geboortecijfer opvallend in. Meer miskramen, minder bewust gemaakte kindertjes. Meer en meer gevaxten sterven aan turbokanker of hart- en bloedproblemen. De farmaceutische industrie is de nieuwe paus geworden voor geesteszwakke gelovigen. De gevolgen van 20 jaar vreselijke politieke beslissingen stapelen zich op. Wie zou niet depressief worden van onze leugenachtige, oorlogszuchtige cultuur? Gaza, het nieuwe Holocaustmuseum…

Meer dan 13 miljoen van de 17 miljoen Nederlanders gebruiken medicijnen en daarvan is ruim 1 miljoen mensen heftig aan het flippen op hun sombere toekomst. Erger: 1,2 miljoen slikt antidepressiva. Die pillen helpen maar in een klein aantal gevallen echt, maar spekken wel de farmaceutische kas en blazen de zorgkosten op. Tallozen zijn er al verslaafd aan geraakt, dikker geworden en beroofd van hun natuurlijke slaap. EN overdag geobsedeerd door de telefoon!

LICHTER KIJKEN

De witte jas is makkelijk met voorschrijven maar even ho: heb je wel eens gedacht aan gewoon vakantie? Aan een reisje naar lichtere , zonniger landen? Of lichter worden van goed begeleid truffelgebruik, ontspannend Sint Janskruid of een beetje blowen? Of aan meer buiten zijn, liefst in beweging. Desnoods binnen dansen! Wie veel naar Ecstatic Dance manifestaties gaat, ontmoet ook nog eens warmvoelende gelijkgezinden. Dat scheelt.  Vooral als je teveel kijkt naar video’s die over niks gaan.

WILDVLEES VERTEREN

Voor de bevolking in ontwikkelingslanden vormen vleermuizen, hagedissen, slangen, alligators, ratten, schildpadden, enz. een goedkope bron van eiwitten. Vooral in zuidelijk en Oost-Europa wordt veel vrij wild geconsumeerd (edelhert, damhert, wild zwijn, haas, wild konijn en talloze vogelsoorten). Wetenschappers ontdekten dat alle wild over het algemeen een trend laat zien naar een hoger eiwitpercentage en een gunstige samenstelling van essentiële aminozuren. Ook een lager vetgehalte, een beperkt verzadigd vetgehalte en een hoger aandeel meervoudig onverzadigde vetzuren, vooral omega 3. Ze toonden ook hoge concentraties zink en de biologisch beschikbare vorm van ijzer aan, samen met optimale hoeveelheden vitamine E en vitamines van de B-groep. Zo. Hier heeft nog nooit iemand over durven zeiken.

En nu? Lekker in het park illegaal ganzen afschieten? Of gewoon op naar die oergezonde krekels!

LASTIG VERTEERBAAR

Relatiestress is natuurlijk karmisch zeer nuttig maar ondertussen slopend. Jaloers? De ideale relatiespionage gaat via www.pimeyes.com waar AI speurt naar alle foto’s die lijken op wat jij invoert. Jealousy kills. Irritatie over dat alsmaar Engels gebruiken (“Ik check quickly een talk over mijn roots”) prikkelt soms ook hinderlijk. Fout vreten vreet eveneens je natuurlijke verteringscyclus aan. Je darmen reinigen scheelt dus altijd.
Enne, wat dacht je van je aura schoonhouden van allerlei chagrijnige, opgefokte, hopeloze medelanders die jou mee hun put in trekken? Een gratis MP3 bestand met oefeningen daarvoor kun je bij mij krijgen.

Troost: alles herhaalt zich, alleen inzicht en bewustzijn daarop kan toenemen. Janis Joplin zong al dat “vrijheid gewoon een ander woord is voor Niets meer te Verliezen.”
Marijn Charly zingt op Spotify: “I am hating the coming of age.” Volwassen worden is een Heftig Ding! Misschien moet je gewoon eens luisteren naar psychiater Dirk de Wachter: “Hoe de kunst van het ongelukkig zijn ons leven kan veranderen.”
Even bijzonder: de documentaire Patrick and the Whale.

BELEGGERSGEKTE

TM tot nu toe was mooi. Nu weer een paar zeikstukjes over geld en kapitaal. Kun je overslaan, maar denk wel aan de goeie mop onderaan!
Gedoe van de poenscheppers dus. Sommige mensen leven om te eten en dat is al best complex. Anderen leven voor werksucces, dat is/wordt in elk geval lokale hel. Derden leven voor de seks, meestal tijdelijk geluk. Sommigen leefden voor de overheid en de regeringsdokter en een groot deel daarvan is dood. Eigen schuld, dikke bult. Diegenen die leven voor en op de beurs, die worden gek op termijn.
Maar wat zou eigenlijk het doel van ieders echte leven moeten zijn? Wat denk je van bewustzijnsverruiming?

Beleggers maken elkaar ondertussen krankzinnig. Eén Amerikaans bedrijf, Nvidia, staat voor 1800 miljard dollar op de beurs en is duurder dan alle aandelen van alle Chinese bedrijven samen. Terwijl de Chinese economie bijkans groter is dan de Amerikaanse? Een totaal dubieuze windclaim.

KERKSE TRUCS

De Paus is vanzelfsprekend voor steun aan de homobeweging en voor blind vaxxen. Blind geloof past goed bij beleggen in je plaatselijke kerk (hierboven zie je The First Baptist Church). Andere aandelen staan helaas ook nooit op jouw naam geregistreerd maar bij de Amerikaanse Depositary Trust Company (DTC). Jij bent slechts de beneficial owner, degene die recht heeft op het rendement, rente en dividend. Een soort claim dus. Als het betrokken bedrijf (of bank) echter failliet gaat, zullen de eigenaren van zogeheten rentederivaten altijd prioriteit hebben op de andere claims. Stilletjes dreigt daar een extreme marktklapper. Niet gek dat de Bitcoinkoers blijft stijgen. Lees het boek “The Great Taking” van David Rogers Webb.

En blijf ondertussen lekker verbinden met optimistische gelijkgestemden: 9 t/m/ 12 mei SoulSteps festival!

BERICHTEN VAN ONZE SPONSORS

Alleen donateurs kunnen oproepjes plaatsen in TM. Donateur word je door eenmalige storting (tot 2025, per kalenderjaar dus) van € 40 op de rekening van onze hoofdsponsor, de Haagse Stichting Open Ontmoeting Olivijn: NL73 INGB0005008174 onder vermelding van je mailadres. De regeladvertenties kosten je dan maar € 20 per keer. Een oproep is altijd drie regels, maximaal 25 woorden, waarvan 3-4 vet. Voor langere berichten geldt daarboven een tarief van € 0,60 per woord. Je annonce wordt doorgeplaatst op www.tijdgeest-magazine.nl, goed voor 9.890 views per maand.

* Het thema Innerlijke Wijsheid resoneert op het Festimony Festival op 21, 22 & 23 juni. Vieren, verdiepen en verbinden. Tickets Landgoed Energy Up, Zeewolde.

* Join us on a tantric journey and connect with yourself and others! May 9, a playful day in and around the church of Ruigoord, Amsterdam.

* Eindelijk en nogal laat Bitcoins kopen? Dit is de link die ik vertrouw.

* Integer academisch onderwijs heeft een andere koers gezocht. Check de NOVA Academy in België.

* Het GEN is het Global Ecovillage Netwerk, dat schitterend smeltkroeswerk doet met bewuste gelijkgestemden. Check hun agenda!

* Beter: 11 dagen spirituele herfstvakantie in Griekenland, bij Delphi, vlakbij Athene. Opstellingen en trancewerk met PdH, ook geldworkshops, 24/10 tot 3/11: € 1850, vlucht € 250. Mail Melina!

* Woningruil van Den Haag liever naar Amersfoort? Roxy zoekt met dochter van 4 en katten 3 kamers sociale huur in de residentie. Tips naar roxanneschall@gmail.com.GAMING VOOR DOMBO’S

In 1973 bedroeg de geldhoeveelheid $ 91 miljard. Het afgelopen jaar was dat $ 5.567 miljard. Er is dus nu 61 keer meer geld in omloop dan vijftig jaar geleden. Winsten, vette beleggingen, wauw, tenminste… We verlekkeren ons bij vooral virtuele winsten, maar lettend op prijzen en koopkracht zijn we weinig beter uit… Illusies en (verboden) kartelregelingen zijn er ondertussen zat in heden en verleden.

Gênant voorbeeld? Er reden al lang geleden auto’s succesvol op stoommotoren, op water en even goedkoop op slaolie. Nog steeds! Maar de grote industrie heeft al die experimenten geboycot. Niks vooruitgang! Wat Amerika oppompt en aan oorlogstuig verkoopt, DAT gaan wij via gelobby in de 2e (slaap)Kamer kopen. Daarom kan Rutte zo naar de NAVO, de leugenaarsclub bij uitstek.


Auto op water uit 1911

PLASTIC GELD, CBDC

De EU-bank bepaalt straks waar jij je nieuwe plastic geld, de digitale euro (CBDC, Central Bank Digital Currency) aan kan en màg uitgeven en binnen welk gebied. Koningin Maxima wil de hele bevolking digitaal kunnen controleren, ook op vaccinaties. Brrr. Trump zegt (liegt?) weer dat hij de CBDC trip nooit zal toestaan.
Plastic geld kan je straks natuurlijk niet in Rusland uitgeven, noch in China. Ook niet in Brazilië, India en Zuid-Afrika. Want die BRIC-landen gaan lekker straks een eigen goudgedekte munt introduceren. Weg met de dollar. Dag Euro.
Die nieuwe mondiale concurrentie vermindert gelukkig ook weer de kans op de verplichting van een wéreldwijd digitaal paspoort, waar WHO en WEF mee schermen! Ondertussen wil de EU graag (net China) bepalen WIE voldoende keurig is om zulk centraal gemonitord vermogen te mogen hebben!

DIGITALE NAAIERIJ

Met betrekking tot het plastic geld is alle techniek en programmerende software al jaren geleden door de Europese Unie in contracten geritseld, terwijl Minister Kaag toen leugenachtig zei dat de gebruikersbelangen alsnog heus goed beschermd zouden worden. Brr. Gelukkig is Kaag af.

De Europese Commissie wil die digitale euro, de CBDC slechts als betaalmiddel ter ondersteuning van de banken invoeren, niet geschikt voor veilig sparen door burgers. Mr. Edgar Wortmann schreef hierover een zeer kritische blog met waarschuwingen voor machtsconcentratie bij de ECB, zonder duidelijk toetsbare kaders en verplichte acceptatie.

Je euro’s tijdig omzetten in Bitcoins lijkt dan een zinvolle tip. In april wordt-ie gehalveerd en dat verhoogt meestal de koers. Jammer voor de kleinburger, die geen zilver en kleine goudcoupures gekocht heeft. Ook jammer voor lui die niet op tijd contact met bevriende akkerboeren hebben gelegd.
Troost? Beetje jazzy meezingen met een raar liedje? Hier dan.
Hoe krijg ik die CD trouwens op Spotify?


Zwart geld? Op de weg zit je goed, thuis minder.

BANKTERRORISME

Terwijl bank JP Morgan Chase dolenthousiast was om zaken te doen met meisjesmisbruiker Jeffrey Epstein, debankiert deze bank (nieuw akelig woord) al een tijdje Amerikaanse wappies. Dat kwam in het nieuws toen ze de beroemde uitgesproken Covid-criticus Dr. Joseph Mercola, zijn personeel en hun familieleden (inclusief hun kinderen) een gruwzaam staaltje financieel terrorisme lieten voelen. Betalingen saboteren, eisen stellen, hypotheken herzien enz. Banken? Berovingen! Bankenmacht!

Lokaal kregen wij vorig jaar een elitair wetsvoorstel te zien om de navraagplicht van banken, de Transactiemonitoring Nederland (TMNL), te effectueren voor alle banktransacties vanaf € 100. Tricky!
Bij een administratief foutje, waar de banken op gespecialiseerd zijn door permanent personeelstekort, wordt namelijk helaas jouw bankrekening geblokkeerd totdat jij kan verklaren waar jij jouw geld voor wilde gebruiken en waar het vandaan kwam.
Helemaal pech heb je dan bij een storing van de geldautomaten! (Tijdelijk buiten gebruik, ken je die?) Rutte is weg maar zijn zogenaamde transparantie gaat maar één kant op. Die van de put in. Maar jij en ik gaan lekker van buiten naar binnen!

 PAARDENMOP

Een Hells Angel komt een bar binnen waar een wit paard achter de bar staat. “Tering!” vloekt hij. “Een schimmel achter de bar!” Het paard schreeuwt meteen terug: “Jij motorschorum! Nog nooit een pratend paard gezien?!” De klant is verbijsterd: “Jawel, jawel. Maar ik had nooit gedacht dat de papagaai ooit zijn bar zou verkopen!”

BRUGKLASSERS LATEN BESLUITEN OVER HUN GENDER?

Alsof hun familie niet al ellende genoeg heeft met die pubers. Met de kano op weg naar de Niagara-waterval. Raadpleeg het domino-orakel nog eens over hoe jij met krankzinnig geworden hulpverleners moet omgaan. De woketypes die al moeite hebben met het woord zelfmoord: “Hij overleed aan een zelf aangebrachte schotwond in het hoofd.”

Tijdgeest Magazine informeert over alternatieve, spirituele, (on)gezonde, duurzame, innovatieve en maatschappelijke fenomenen en over de kunst van het relativeren. Het wordt BCC gemaild naar 10.110 lezers, ontvangen door 1792 abonnees via de website en door 3.990 mensen via Facebook. Doorsturen en overnemen graag met bronvermelding.

Redactie Tijdgeest Magazine: Peter den Haring
Ook voor tekst, coaching, beroepskeuzeadvies,
karmische astrologie & familie opstellingen
Kornoeljestraat 118 2564 LT Den Haag 070-3646639 www.peterdenharing.nl
Hier interviews met hem door Patrick Kicken, een lezing op Sterrenstof en een gesprek met Peter Toonen bij Café Weltschmerz. Den Haring is lid van de

Source: tijdgeest-magazine.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *