Luister naar dit Artikel

Listen to this article

Een nederlaag voor Washington en zijn NAVO-partners in Oekraïne zou een politieke ramp zijn voor de westerse mogendheden. Daarom worden ze wanhopig.


Steun World Unity: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Vorige week meldden de Britse media (Telegraph en Guardian) beschuldigingen dat Rusland chemische wapens gebruikte tegen Oekraïense troepen en alsof dat nog niet erg genoeg was, bracht het Russische leger ook de grootste kerncentrale van Europa in gevaar.

Voormalig CIA-officier John Kiriakou bespreekt deze rapporten en concludeert dat de incidenten valse vlag-operaties zijn, georkestreerd door westerse sponsors van het Oekraïense regime. Kiriakou zegt dat het de CIA is die een beruchte staat van dienst heeft als het gaat om het uitvoeren van vuile trucs wanneer haar operaties slecht verlopen.

En de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de proxy-oorlog van de NAVO in Oekraïne tegen Rusland inderdaad zeer slecht verloopt. Rusland heeft de militaire overhand, terwijl het door de NAVO gesteunde regime in Kiev op instorten staat.

Een nederlaag voor Washington en zijn NAVO-partners in Oekraïne zou een politieke ramp zijn voor de westerse mogendheden. Daarom worden ze wanhopig. Dat zou de toename verklaren in de berichten in de westerse media dat Rusland chemische wapens is gaan gebruiken en dat Rusland de kerncentrale van Zaporozhye, de grootste civiele kerncentrale van Europa, in gevaar brengt. Vooral deze laatste insinuatie van de westerse media is absurd. Rusland nam in maart 2022 de controle over de kerncentrale van Zaporozhye over.

Het zou duidelijk moeten zijn dat het door de NAVO gesteunde regime de dader van nucleair terrorisme is, maar de westerse regeringen, de media en de Internationale Organisatie voor Atoomenergie van de VN hanteren allemaal een beschamende dubbelzinnigheid over de dader. De westerse sponsors verdoezelen een nucleair terroristisch regime in Kiev omdat de westerse regeringen volledig medeplichtig zijn aan het terrorisme.

John Kiriakou wijst erop dat hetzelfde draaiboek in Syrië werd gebruikt. Toen het Syrisch-Arabische leger de militaire overhand kreeg tegen door de NAVO gesponsorde jihadistische huurlingen die probeerden de Syrische regering omver te werpen, berichtten de westerse media vervolgens over vermeende aanvallen met chemische wapens door het Syrische leger. Dat had tot gevolg dat de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Frankrijk luchtaanvallen tegen Syrië lanceerden. Het bleek dat de aanvallen met chemische wapens valse vlaggen waren, uitgevoerd door de door de CIA en MI6 opgeleide proxy’s.

Nu de NAVO-machten de oorlog in Oekraïne tegen Rusland aan het verliezen zijn – een oorlog waarin zij op ongekende kolossale schaal hebben geïnvesteerd – is de reactie het herhalen van het valse vlag-draaiboek als een wanhopige manier om een chemische of radiologische ramp te creëren om een ramp te rechtvaardigen. escalatie van de oorlog, misschien door directe NAVO-interventie. Het maakt de westerse oorlogszuchtige elite niet uit dat de veiligheid van de planeet roekeloos in gevaar wordt gebracht. Natuurlijk hoeven we niet verrast te zijn. Dezelfde westerse oorlogszuchtige heersende instellingen hebben wereldoorlogen en talloze andere oorlogen aangewakkerd die tientallen miljoenen levens hebben gekost. Hun criminele roekeloosheid kent geen grenzen.

John Kiriakou werd door de Amerikaanse regering tot twee jaar gevangenisstraf veroordeeld nadat hij had gefluisterd over het martelprogramma van de CIA. Hij werkt nu als onafhankelijk journalist en commentator en heeft wereldwijd respect gekregen voor zijn integriteit en het vertellen van de waarheid.

Bronnen: Strategic Culture Foundation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *