Luister naar dit Artikel

Listen to this article

Toonaangevende artsen benadrukken een mysterieuze wereldwijde stijging van het aantal gevallen van kanker onder patiënten onder de 50 jaar. De ontwikkeling, die breed wordt besproken in de reguliere media, volgt op de recente aankondiging door de Britse prinses Catherine dat bij haar nu zelf de diagnose van de ziekte is gesteld. Over de oorzaak van de mondiale stijging, die naar verluidt tot onrust onder wetenschappers heeft geleid, wordt fel gedebatteerd. Maar hoewel verbeterde diagnostische methoden, genetische aanleg, levensstijl en tot nu toe onbekende omgevingsfactoren allemaal als mogelijke redenen zijn voorgesteld, wordt de rol van enkele andere mogelijke invloeden in wezen genegeerd.


Steun World Unity: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


[embedded content]

Ter illustratie van de omvang van het probleem: de jaarlijkse kankerincidentie onder Britse individuen tussen 25 en 49 jaar heeft naar verluidt 162,4 gevallen per 100.000 mensen bereikt. Dit betekent een stijging van 22 procent ten opzichte van het cijfer in de jaren negentig. Op mondiaal niveau onthulde een studie die vorig jaar in het tijdschrift BMJ Oncology werd gepubliceerd dat er tussen 1990 en 2019 een stijging van 79 procent was in de incidentie van kanker met vroege aanvang en een 27 procent hoger aantal sterfgevallen door vroegtijdige kanker.

Kankers die voorheen vaker voorkwamen bij oudere leeftijdsgroepen, worden steeds vaker gediagnosticeerd bij jongere volwassenen. Voorbeelden hiervan zijn onder meer borst-, colorectale, slokdarm-, maag- en pancreaskanker. Nu de gezondheidszorgstelsels nog steeds moeite hebben om te herstellen van de impact van het beleid dat tijdens de COVID-19-pandemie is opgelegd, groeit de bezorgdheid dat de lasten voor de nationale economieën de komende jaren nog verder zullen escaleren.

De daling van het nutriëntengehalte van de mondiale voedselvoorziening

Terwijl voeding wordt besproken als een oorzaak die bijdraagt aan de stijging van het aantal gevallen van kanker, lijkt belangrijk wetenschappelijk bewijs dat het fenomeen zou kunnen helpen verklaren genegeerd te worden. Van bijzonder belang zijn studies uitgevoerd in de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Finland en andere landen, waaruit blijkt dat het nutriëntengehalte van de mondiale voedselvoorziening de afgelopen zeventig tot tachtig jaar aanzienlijk is gedaald. De vermoedelijke oorzaken hiervan zijn onder meer de toenemende wereldwijde verschuiving naar industriële vormen van landbouw.

In sommige gevallen was de vermindering van de nutriëntenniveaus dramatisch. Tussen 1951 en 1999 daalde het calciumgehalte van broccoli in Canada bijvoorbeeld met bijna 63 procent. Op dezelfde manier daalde het vitamine A-gehalte van Canadese broccoli met bijna 56 procent, waarbij het vitamine B2-gehalte met bijna 43 procent daalde en het vitamine B1-gehalte met 40 procent. Veranderingen in de nutriëntenniveaus voor aardappelen waren ook zorgwekkend: het ijzer- en vitamine C-gehalte daalde met ruim 57 procent, vitamine B2 met 50 procent, vitamine B3 met 45 procent en, het meest verontrustende van allemaal, vitamine A met 100 procent. Nu vergelijkbare reducties in andere landen worden waargenomen, is het ondenkbaar dat dit niet tot negatieve gevolgen voor de gezondheid zou leiden.

Het is dan ook veelbetekenend dat het Cellular Medicine-onderzoek van dr. Matthias Rath heeft aangetoond dat langdurige tekorten aan vitaminen, mineralen en andere essentiële voedingsstoffen de voornaamste oorzaak zijn van chronische ziekten zoals kanker. Op basis van deze bevinding is een gepatenteerde combinatie van voedingsstoffen nu met succes getest tegen meer dan 55 verschillende soorten kankercellen. Baanbrekende wetenschappelijke onderzoeken uitgevoerd bij het Dr. Rath Research Institute hebben aangetoond dat deze voedingsstoffen in staat zijn de invasie en metastase van kankercellen, de vermenigvuldiging en groei van kankercellen, de vorming van nieuwe bloedvaten om tumoren te voeden (angiogenese) te remmen, evenals het induceren van de natuurlijke dood van kankercellen (apoptose).

Om de wereldwijde stijging van het aantal kankergevallen om te keren zal het noodzakelijk zijn de mondiale inname van voedingsstoffen te verbeteren. Als dit voor mensen van alle leeftijden wordt bereikt, zou dit kunnen leiden tot een aanzienlijke vermindering van het totale aantal gevallen, inclusief de gevallen die nu bij jongere mensen worden gezien. Om dit doel te bereiken moeten overheden, naast het aanmoedigen en faciliteren van het gebruik van op wetenschap gebaseerde voedingssupplementen, ook overwegen om de biologische landbouw te bevorderen. Uit onderzoek blijkt dat biologisch geproduceerd voedsel een hoger gehalte aan voedingsstoffen bevat.

COVID-19-vaccins en ‘turbokankers’

Er moet ook actie worden ondernomen met betrekking tot het gebruik van op mRNA gebaseerde COVID-19-vaccins. Onderzoek gepubliceerd in het tijdschrift Viruses suggereert dat deze experimentele injecties het herstel van DNA-schade aanzienlijk kunnen remmen. Het effectieve herstel van DNA – de biologische software van elke cel – is essentieel voor het behouden van een goede immuunafweer en bescherming tegen een groot aantal ziekten, waaronder kanker.

In de komende jaren zou het voortgezette gebruik van deze vaccins, in plaats van de stijging van de incidentie van kanker met succes te keren, het aantal gevallen zelfs kunnen doen toenemen. Sommige waarnemers brengen de injecties al in verband met zich snel ontwikkelende zogenaamde ‘turbokankers’. In dit opzicht, nu mRNA-vaccinprofiteur Pfizer onlangs een weddenschap van $43 miljard heeft afgesloten dat kanker in de toekomst vaker zal voorkomen, worden er vragen gesteld of het iets weet dat het niet heeft onthuld. In plaats van de farmaceutische industrie te behandelen als welwillende redders van de mensheid, is het tijd voor regeringen om te beseffen dat het omkeren van de ‘kankerepidemie’ ook de confrontatie met de entiteiten vereist die ervan profiteren.

Bronnen: Dr. Rath Health Foundation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *