In een poging om de wapenbeheersingsmaatregelen aan te scherpen, hebben Democratische wetgevers in Colorado een reeks wapenbeheersingswetten ingediend die het moeilijker moeten maken voor inwoners om vuurwapens aan te schaffen en te dragen. De voorgestelde wetgeving is in een stroomversnelling geraakt binnen de door Democraten gecontroleerde algemene vergadering van de staat, maar kreeg tot nu toe weinig aandacht van het publiek

De negen wetsvoorstellen zouden, als ze worden aangenomen, het bezit van “aanvalswapens” of halfautomatische geweren zoals AR-15’s verbieden, een belasting van 11% heffen op de verkoop van munitie en vuurwapens, het dragen van vuurwapens op openbare plaatsen beperken en de opslag van vuurwapens in voertuigen verplicht stellen. Deze maatregelen hebben geleid tot controverse onder wapenrechtenactivisten en Republikeinen, die stellen dat de voorgestelde wetten gezagsgetrouwe burgers overreguleren in plaats van criminelen aan te pakken.

Verdedig uw pensioen tegen Bidenflation

Ava Flanell, een vuurwapeninstructeur uit Colorado Springs, toonde zich bezorgd dat deze wetsvoorstellen worden gebruikt als blauwdruk voor andere staten. “Wetgevers implementeren ze in het hele land op staatsniveau omdat ze niet de stemmen hebben om het nationaal te doen,” zei Flanell. Ze benadrukte verder hoe soortgelijke wetten die vorig jaar in Washington werden aangenomen, een negatieve invloed hadden op wapenwinkels zonder enig positief effect op het terugdringen van criminaliteit.

Stop Risking Your Safety: Ontdek de waarheid achter het beste overlevingskaliber!

[embedded content]

[embedded content]

Het Huis van Afgevaardigden heeft al een van de wetsvoorstellen goedgekeurd, die gericht is op het verbeteren van de training in verborgen wapenbezit. Daarnaast heeft de Senaat wetgeving aangenomen die fondsen toewijst aan het Colorado Bureau of Investigation voor het onderzoeken van misdaden gerelateerd aan illegaal vuurwapengebruik.

Terwijl de Democraten beweren dat deze wetsvoorstellen het wapengeweld zouden helpen verminderen, zien de Republikeinen en wapenrechtenactivisten ze als onnodige regelgeving die inbreuk maakt op de rechten van het Tweede Amendement. Republikeinse staatsvertegenwoordiger Scott Bottoms uitte zijn bezorgdheid over de voorgestelde wetgeving en vroeg zich af waarom het moeilijk of onmogelijk moet worden gemaakt voor individuen om hun Second Amendment-rechten uit te oefenen zonder voldoende steun en financiering.

<img loading="lazy" decoding="async" class="wp-image-316612 size-large aligncenter" src="https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/04/wapenbeheersingsstrijd-democraten-komen-achter-gezagsgetrouwe-burgers-aan-in-colorado-video.jpg" alt width="1024" height="1024" srcset="https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/04/wapenbeheersingsstrijd-democraten-komen-achter-gezagsgetrouwe-burgers-aan-in-colorado-video.jpg 1024w, https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/04/wapenbeheersingsstrijd-democraten-komen-achter-gezagsgetrouwe-burgers-aan-in-colorado-video-1.jpg 300w, https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/04/wapenbeheersingsstrijd-democraten-komen-achter-gezagsgetrouwe-burgers-aan-in-colorado-video-2.jpg 150w, https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/04/wapenbeheersingsstrijd-democraten-komen-achter-gezagsgetrouwe-burgers-aan-in-colorado-video-3.jpg 800w, https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/04/wapenbeheersingsstrijd-democraten-komen-achter-gezagsgetrouwe-burgers-aan-in-colorado-video-4.jpg 250w, https://www.redvoicemedia.com/wp-content/uploads/2024/04/2024.04.02-10.47-redvoicemedia-660be25ef148c-100x

Wapenrechtenactivist Flanell wees op onderzoek waaruit blijkt dat de meeste massale schietpartijen plaatsvinden in wapenvrije zones, en bekritiseerde verder de wetsvoorstellen omdat ze kansarme mensen onevenredig zouden treffen en hun mogelijkheden om zichzelf te beschermen zouden beperken. Ze benadrukte dat zelfverdediging geen zonde is, maar eerder een fundamenteel mensenrecht.

Colorado’s streven naar strengere vuurwapenwetten volgt de voetstappen van andere staten, zoals Californië, dat al een belasting van 11% heeft geheven op de verkoop van munitie en vuurwapens, terwijl het semiautomatische geweren probeert te verbieden. Vorig jaar voerden wetgevers in Californië ook een uitgebreid verbod in op vuurwapens op gevoelige locaties. De staat Washington heeft onlangs ook een verbod op “aanvalswapens” aangenomen

Hamas terreuraanslag effect op wapenaankopen van traditioneel democratische kiezers [VIDEOS]

Zelfstandig of bedrijfseigenaar? Ontdek hoe u aanspraak kunt maken op een belangrijke belastingvermindering


De meningen geuit door medewerkers en/of content partners zijn hun eigen en weerspiegelen niet noodzakelijkerwijs de standpunten van Red Voice Media. Neem contact met ons op voor richtlijnen voor het inzenden van uw eigen commentaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *