BANBURY, UNITED KINGDOM - JUNE 04: Een man in een beschermend lichaamspak loopt langs een bord dat waarschuwt voor een uitbraak van de H7-stam van vogelgriep, op Eastwood Farm, vlakbij Banbury op 4 juni 2008 in Oxfordshire, Engeland. De stam van het vogelgriepvirus werd gisteren aangetroffen bij legkippen en alle vogels op de boerderij moesten worden vernietigd. De H7-stam is al verschillende keren aangetroffen in Groot-Brittannië, maar dit is de eerste keer dat de hoogpathogene, of dodelijke, vorm is vastgesteld. (Foto door Matt Cardy/Getty Images)
(Foto door Matt Cardy/Getty Images)

OAN’s Abril Elfi
4:24 PM – woensdag 10 april 2024

Enkele vogels in parken en groenstroken van New York City zouden vogelgriep hebben.

Advertentie

Een postdoc aan de Icahn School of Medicine, Philip Meade, verklaarde dat er vogelgriep is aangetroffen bij verschillende ganzen, een slechtvalk, een roodstaarthavik en een kip in Marcus Garvey Park in New York. 

Maar volgens rapporten zijn er tot nu toe slechts twee mensen besmet geraakt in de Verenigde Staten sinds 2022, waaronder een geval dat eerder deze maand werd gemeld in Texas.

De Centers for Disease Control Prevention (CDC) zei dat een patiënt in Texas in nauw contact was geweest met melkkoeien die vermoedelijk besmet waren met “H5N1.” Ze verklaarden ook dat de patiënt in 2022 een pluimveewerknemer uit Colorado was.

“Je loopt niet langs een zieke gans en krijgt de vogelgriep. Zo werkt het niet,” zei Meade. “Voorzorgsmaatregelen die iedereen zou moeten nemen, zijn het beperken van contact met wilde dieren… Je moet niet naar een Canadese gans toe rennen en proberen hem te vangen.”

De twee recente gevallen bij mensen waren volgens gezondheidsfunctionarissen allebei “licht”

Volgens het CDC is er “momenteel geen bewijs dat vogelgriep zich onder mensen verspreidt.”

Voor informatie over zieke of dode roofvogels of watervogels in de stad kun je contact opnemen met het Department of Environmental Conservation op (518) 478-2203 of (718) 482-4922. Dood of ziek pluimvee kun je melden bij het ministerie van Landbouw en Markten op (518) 457-3502.

Bel 3-1-1 als u tien of meer dode vogels op één locatie ziet.

Blijf op de hoogte! Ontvang gratis het laatste nieuws direct in uw inbox. Meld u hier aan. https://www.oann.com/alerts

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *