Er vond een alarmerend incident plaats in de St. Mary Magdalen Catholic Church in Abbeville toen een 16-jarige gewapend met een geweer probeerde het gebouw binnen te komen tijdens een dienst voor de Eerste Heilige Communie van kinderen. De gebeurtenis, die plaatsvond rond 10:35 uur op zaterdag, werd met name vastgelegd op de Facebook livestream van de kerk, waarbij momenten van paniek onder de congregatie werden benadrukt. De voorganger van de kerk, ds. Nicholas Dupre, riep op tot kalmte en gebed terwijl de situatie zich ontvouwde.

[embedded content]

ZStack – Maak je immuunsysteem schoon, veerkrachtig en resistent (Gebruik code RVM voor korting)

De tiener, gekleed in het zwart, werd aanvankelijk gezien toen hij probeerde de kerk binnen te komen. Zijn aanwezigheid veroorzaakte onrust onder de aanwezigen en zijn poging werd verijdeld door parochianen die snel handelden om hem te bedwingen voordat de politie arriveerde. De snelle reactie van de leden van de gemeenschap voorkwam dat er gewonden vielen

Abbeville politiechef Mike Hardy legde uit dat de politie bij hun aankomst de tiener al in hechtenis had genomen door de kerkgangers. Er werd onthuld dat de tiener geen lichamelijk letsel wilde veroorzaken, maar een verstoring wilde veroorzaken als onderdeel van een slecht bedacht plan om met zijn vriendin weg te lopen naar Texas.

Chief Hardy verduidelijkte dat de verdachte had bekend dat hij niet wilde schieten, maar wilde intimideren. De autoriteiten namen de voorzorgsmaatregel om de kerk te evacueren na de misleidende bewering van de tiener over een mogelijke tweede schutter, die later ongegrond bleek.

Stop met het riskeren van je veiligheid: Ontdek de waarheid achter het beste overlevingskaliber!

De tiener wordt nu beschuldigd van onder meer terrorisme en twee aanklachten wegens het bezit van een vuurwapen als minderjarige. Hij ondergaat momenteel een medische evaluatie in het Abbeville General Hospital Behavioral Unit.

<img fetchpriority="high" decoding="async" class="aligncenter wp-image-320490 size-full" src="https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/tiener-met-geweer-overmeesterd-door-kerkgangers-tijdens-livestreamdienst-in-louisiana-videos.jpg" alt width="1920" height="1080" srcset="https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/tiener-met-geweer-overmeesterd-door-kerkgangers-tijdens-livestreamdienst-in-louisiana-videos.jpg 1920w, https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/tiener-met-geweer-overmeesterd-door-kerkgangers-tijdens-livestreamdienst-in-louisiana-videos-1.jpg 300w, https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/tiener-met-geweer-overmeesterd-door-kerkgangers-tijdens-livestreamdienst-in-louisiana-videos-2.jpg 1024w, https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/tiener-met-geweer-overmeesterd-door-kerkgangers-tijdens-livestreamdienst-in-louisiana-videos-3.jpg 150w, https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/tiener-met-geweer-overmeesterd-door-kerkgangers-tijdens-livestreamdienst-in-louisiana-videos-4.jpg 800w, https://www.redvoicemedia.com/wp-content/uploads/2024/05/2024.05.06-01.19-redvoicemedia-6638d8c829cea-600×337.j

Na het incident sprak de bisschop van het bisdom Lafayette, J. Douglas Deshotel, zijn dank uit voor de vreedzame oplossing en bevestigde hij dat de veiligheidsmaatregelen bij kerkdiensten zouden worden verscherpt. De verklaring van de bisschop legde de nadruk op een collectief gebed voor het stoppen van geweld tegen onschuldige levens en weerspiegelde de geschokte maar vastberaden geest van de gemeenschap tegenover de schrik.

Het systeem van binnenuit laten instorten: De Cloward-Piven-strategie begrijpen [VIDEOS]

Noodhulpkits – My Patriot Supply


De meningen geuit door medewerkers en/of content partners zijn hun eigen en weerspiegelen niet noodzakelijkerwijs de standpunten van Red Voice Media. Contacteer ons voor richtlijnen voor het inzenden van uw eigen commentaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *