Foto: Videostill YouTube/Patrick Lancaster)

Help door deze informatie met anderen op je social netwerk te delen!

De Russen hebben in Oekraïne een gepantserd voertuig van het Oekraïense leger veroverd, meer specifiek van het beruchte Azovbataljon.

Het voertuig, dat uniek in zijn soort is, was een paradepaardje. Nu is het in handen gevallen van de Russische troepen.

—Lees verder na dit advertentieblokje—

https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/04/rusland-verovert-onverwoestbaar-superwapen-van-oekraine-1.png

Een Russische soldaat zei tegen de Amerikaanse journalist Patrick Lancaster dat het pantservoertuig is veroverd in de Donbass in het oosten van Oekraïne. Het was begraven door het Oekraïense leger en vervolgens opgegraven door de Russen.Video verwijderd? Klik hier…

Showmodel

Het is gebouwd op het chassis van een tank van het type T-64. Er zijn twee geschutskoepels op gemonteerd in plaats van één. Het voertuig is veel zwaarder dan de T-64-tank, waardoor hij langzamer en minder wendbaar is.

Het pantservoertuig is opmerkelijk genoeg helemaal leeg van binnen en bevat geen motor of wapens, alsof het een showmodel is.

5 miljoen

Volgens de Oekraïense media en het Azovbataljon is er veel geld geïnvesteerd in deze tank, omgerekend zo’n 5 miljoen dollar. Dit model zou een makkelijk doelwit zijn op het slagveld, zei de soldaat tegen Lancaster.

De journalist toont ook de pr-video die het Oekraïense leger en het Azovbataljon maakten over deze zogeheten Azovets-tank.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

5
1
stem

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *