Help anderen door dit met je vrienden op je social netwerk te delen!

Wat vrijwel niemand weet is dat de Oekraïense president Zelensky gesteund wordt door schimmige miljardairs die aan niemand verantwoording afleggen.

Zelensky wordt door de mainstreammedia afgeschilderd als nobel, onbaatzuchtig, moedig en zelfs elegant. Woke-acteurs en oorlogshitsende politici zien hem als een held. Hij is de nieuwe Winston Churchill. Maar wat schuilt er achter?

—Lees verder na dit advertentieblokje—

https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/04/president-zelensky-is-niet-wie-je-denkt-dat-hij-is-1.png

Zelensky werd niet zomaar president van Oekraïne, maar kreeg hulp. Wat de mainstreammedia je niet vertellen, is waar die hulp vandaan kwam. Ihor Kolomoisky, één van de rijkste zakenmannen van Oekraïne. Hij wordt ook wel één van de beruchtste gangsters van Oekraïne genoemd.

(Video verwijderd? Klik hier…)

Grote show

Kolomoisky wordt ervan beschuldigd miljarden te hebben verduisterd en huurmoordenaars in te zetten tegen zijn rivalen. Amerikaanse overheidsfunctionarissen stellen dat hij ook de geestelijk vader en financier van het neonazistische Azovbataljon is.

“Oekraïne wordt gerund door de Deep State, het leger in Washington, de mensen die oorlog willen en ervan profiteren, het militair-industrieel complex in de Verenigde Staten,” zei de Oekraïense oud-diplomaat Andrii Telizjenko in gesprek met de Amerikaanse journalist Ben Swann.

“Zelensky is een marionet in deze grote show,” benadrukte Telizjenko.

Touwtjes

Onder Zelensky kwam de Russische taal in Oekraïne onder vuur te liggen, evenals de orthodoxe kerk. Alternatieve media zijn verboden en datzelfde geldt voor oppositiepartijen.

De president heeft honderdduizenden Oekraïners de dood ingejaagd. “Oekraïne verandert in een land van weduwen en wezen,” zei staatssenator Richard Black tegen Swann.

Zelensky doet wat hem opgedragen wordt en dat betekent dat iemand anders aan de touwtjes trekt.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

5
2
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *