Foto: Unsplash/Manuel Costa

Help anderen door dit met vrienden op je socials te delen!

Twee jaar geleden was Portugal kampioen vaccineren. In dat land was op dat moment 98 procent van de mensen boven de 12 jaar gevaccineerd en daarmee was Portugal kampioen wereldwijd, schreven de media destijds.

Begin dit jaar werd bekend dat Portugal kampte met forse oversterfte. Er waren in januari dit jaar zo’n 2000 extra sterfgevallen gemeld, waarvan 90 procent ouder dan 65 jaar.

—Lees verder na dit advertentieblokje—

https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/04/portugal-van-wereldkampioen-vaccineren-naar-onverklaarbare-oversterfte-en-kankerepidemie-onder-jonge-mensen-1.png
Help ons, we hebben een probleem

Tot overmaat van ramp is er in Portugal nu ook sprake van een ‘kankerepidemie’ onder jongvolwassenen. En het ministerie van Volksgezondheid ‘heeft geen aandacht voor dit drama’, zei journalist en commentator Luís Pedro Nunes. Zijn partner werd onlangs op 36-jarige leeftijd gediagnosticeerd met kanker.

Hoofd van de afdeling oncologie van het Santa Maria-ziekenhuis in Lissabon zei tegen hem: “Help ons, we hebben een probleem.”

6000

Steeds meer jonge mensen krijgen kanker, zei Nunes. Het afdelingshoofd zei tegen hem dat het enorme aantal jonge mensen met kanker op dit moment ‘onverklaarbaar’ is.

De afdeling van het ziekenhuis behandelt continu zo’n 6000 kankergevallen. Jongvolwassenen krijgen steeds agressievere vormen van kanker die vaak al in een vergevorderd stadium zijn.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

5
3
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *