PORTLAND, OR - NOVEMBER 02: Democratisch gouverneurskandidaat Tina Kotek spreekt met leden van de media voordat ze haar stem uitbrengt bij een stembus op 2 november 2022 in Portland, Oregon. De gouverneursrace van 2022 in Oregon heeft de afgelopen weken nationale aandacht getrokken, omdat de Republikeinse tegenstander van Kotek, Christine Drazan, is gestegen in de peilingen en nu op korte afstand van de overwinning staat. Oregon heeft sinds 1982 geen Republikeinse gouverneur meer gekozen. (Foto door Mathieu Lewis-Rolland/Getty Images)
(Foto door Mathieu Lewis-Rolland/Getty Images)

OAN’s James Meyers
12:03 PM -Tuesday, April 2, 2024

De democratische gouverneur Tina Kotek van Oregon heeft een wetsvoorstel ondertekend dat het bezit van illegale drugs opnieuw strafbaar stelt.

Advertentie

“Hiermee komt een einde aan een experiment met decriminalisering dat als eerste in het land werd uitgevoerd en dat werd gehinderd door implementatieproblemen”, aldus AP News.

Met het ongedaan maken van de wet wordt een door de kiezers voor 2020 goedgekeurde maatregel teruggedraaid die persoonlijk bezit van drugs zoals heroïne, cocaïne en methamfetamines alleen strafbaar stelde met een bekeuring en een maximale boete van $100. De vorige wet zou mensen die beschuldigd werden van drugsbezit naar een behandelingsinstelling sturen in plaats van zwaarder gestraft te worden door het strafrechtelijk systeem. 

Kotek (D-Ore.) zei op dat moment dat het succes van de wet zal afhangen van een “diepgaande coördinatie” tussen rechtbanken, politie, advocaten, officieren van justitie en aanbieders van geestelijke gezondheidszorg, die ze beschreef als “noodzakelijke partners om de visie voor deze wetgeving te bereiken.”

Voorstanders van maatregel 110 beweren dat behandeling veel effectiever is dan gevangenisstraf om mensen te helpen hun verslaving te overwinnen.

Toen de wet werd aangenomen, beweerden sommige ambtenaren in de Beaver State dat de miljoenen dollars aan belastinginkomsten van cannabis dispensariums zouden gaan naar het financieren van verslavingszorg. Maar omdat er naar verluidt geen geld binnenkwam voor verslavingszorg zoals beloofd, “veranderden de Democraten in de staat hun standpunt over het decriminalisatiebeleid” in de afgelopen maanden.

GOP leiders waren zeer kritisch over de decriminalisatiemaatregel, waarbij House Minority Leader Jeff Helfrich zei dat de wet illustreerde hoe Republikeinen “verenigd stonden en Democraten dwongen” om strafrechtelijke straffen te herstellen.

De nieuwe veranderingen gaan in op 1 septemberst

Blijf op de hoogte! Ontvang gratis nieuwsberichten rechtstreeks in uw inbox. Meld u hier aan. https://www.oann.com/alerts

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *