Een medewerker van de dialyse bereidt zich voor op de behandeling van een patiënt met coronavirus op de intensive care van een ziekenhuis op 1 mei 2020 in Leonardtown, Maryland. Het dodental door het coronavirus in D.C., Virginia en Maryland is vrijdag de 2.000 mensen gepasseerd toen het district het grootste aantal dagelijkse infecties tot nu toe registreerde. (Foto door Win McNamee/Getty Images)

OAN’s Abril Elfi
6:12 PM – dinsdag 9 april 2024

Een moeder uit Texas zegt dat bij haar kanker is vastgesteld en dat ze zelfs chemotherapie heeft ondergaan, om er later achter te komen dat ze helemaal geen kanker had.

Advertentie

Volgens de Daily Mail was de 39-jarige Lisa Monk in 2022 naar het ziekenhuis gegaan vanwege buikpijn waarvan ze vermoedde dat het nierstenen waren. Ze onderging een reeks tests tijdens haar afspraak waaruit bleek dat ze twee nierstenen had, evenals een massa op haar milt.

De moeder van twee onderging vervolgens in januari 2023 een operatie om de massa te verwijderen.

Volgens rapporten verklaarde Monk dat de milt naar drie verschillende pathologielaboratoria was gestuurd om te worden getest voordat een vierde positief testte op een zeldzame en terminale kanker genaamd “clear cell angiosarcoma”

De Mayo Clinic stelt dat angiosarcoom een soort kanker is die zich ontwikkelt op de bekleding van lymfe- en bloedvaten. Ongeacht leeftijd of geslacht wordt aangenomen dat angiosarcomen een slechte prognose hebben, ondanks de huidige behandelingen.

“Het was een soort bloedvatkanker die in de milt werd gevonden en hij vertelde me dat het meest optimistische wat hij kon zeggen was om me 15 maanden [te leven] te geven,” zei Monk. “Het was een donkere tijd.” 

Monk zegt vervolgens dat wat volgde op de diagnose een “agressieve” chemokuur was. 

Kort daarna werd ze doorverwezen naar een ander ziekenhuis en kreeg ze haar eerste chemokuur in maart 2023. Nadat ze al haar haar had verloren, legde Monk uit dat ze een tweede chemokuur onderging waarbij ze moest overgeven en een “zilverachtige huid” had

“Het was een heel donkere tijd. Ik schreef afscheidsbrieven en brieven aan de kleinkinderen die ik nooit zou ontmoeten en de bruiloften die ik nooit zou bijwonen.”

Monk zei echter dat tijdens een routineafspraak in april een arts haar vertelde dat ze nooit kanker had gehad en dat het pathologierapport “niet klopte”

“Ik zag de nurse practitioner eerst en ze vroeg me gewoon naar mijn symptomen en ze was op de computer aan het scrollen terwijl ze met me praatte,” herinnert Monk zich. “Plotseling stopte ze met praten en keek ze me zo aan. Ze draaide zich naar me toe, keek me vol afschuw aan, zei dat ze een dokter moest halen en rende toen de kamer uit. Ze liet me ongeveer 15 minuten alleen en toen kwam de dokter weer binnen. Hij zei een heleboel medische lingo tegen me en vertelde me toen dat ik geen kanker had.”

“De dokter vertelde me toen dat ik nooit kanker had gehad. [Op dat moment zag ik eruit alsof ik kanker had en voelde ik me alsof ik kanker had, want ik moest overgeven, ik was ziek en mijn huid was zilverachtig door de chemotherapie,” zei Monk. 

Ze vervolgde met te zeggen dat de dokter haar vervolgens feliciteerde met het feit dat ze kankervrij was, in plaats van zich te verontschuldigen voor de enorme fout.

“De dokter feliciteerde me toen, wat me echt stoorde,” onthulde Monk. “Op dat moment was ik in shock, maar nu heb ik het gevoel dat de meer gepaste reactie ‘het spijt me’ zou zijn Ik vroeg om een kopie van het pathologierapport en vond een gang om mijn man te bellen en hem het nieuws te vertellen.”

Monk zegt dat ze pas ontdekte dat het pathologierapport een maand eerder was gedateerd toen ze het thuis bekeek. Dit betekent dat het ziekenhuis ervan wist vóór haar tweede chemotherapieronde, maar dat ze haar pas bij de laatste afspraak hebben ingelicht.

“Ik had chemotherapie gehad in deze periode en ze hadden het me een maand eerder kunnen vertellen en ik zou de tweede ronde chemotherapie hebben kunnen vermijden als ze de moeite hadden genomen om hun eigen pathologierapport te lezen,” voegde Monk eraan toe. “Nadat ze me hadden verteld dat ik geen kanker had, moest ik een paar dagen wachten en toen werd me bevestigd dat het geen kanker was na een gesprek met alle artsen. Uiteindelijk stelden ze vast dat mijn milt zou scheuren en daarom zat er een massa op. Het was gewoon bloedvatactiviteit en er zat geen kanker in.”

Blijf op de hoogte! Ontvang gratis nieuwsberichten rechtstreeks in je inbox. Meld u hier aan. https://www.oann.com/alerts

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *