1 of 3 | Het wrak van een bus ligt aan de kant van de weg na een ongeluk in Subang, West-Java, Indonesië, laat op zaterdag 11 mei 2024. De bus met middelbare scholieren en leraren die terugkwamen van een uitstapje botste op auto's en motoren in de Indonesische provincie West-Java, waarbij een aantal mensen aan boord om het leven kwam. (AP Photo/Ryan Suherlan)
1 van 3 | Het wrak van een bus ligt aan de kant van de weg na een ongeluk in Subang, West-Java, Indonesië, laat op zaterdag 11 mei 2024. De bus met middelbare scholieren en leraren die terugkwamen van een uitstapje botste op auto’s en motoren in de Indonesische provincie West-Java, waarbij een aantal mensen aan boord om het leven kwam. (AP Photo/Ryan Suherlan)

OAN’s Abril Elfi
2:15 PM – zondag 12 mei 2024

Tenminste 11 mensen, voornamelijk studenten, zijn omgekomen nadat een bus in Indonesië op auto’s en motoren botste als gevolg van een gerapporteerd remfalen. 

Advertentie

De politiewoordvoerder van West-Java, Jules Abraham Abast, zei dat de bus, die 61 studenten en docenten vervoerde, zaterdag laat terugkeerde van een eindexamenfeest in het heuvelachtige vakantiegebied Bandung naar een middelbare school in Depok, buiten Jakarta.

Volgens de politie verloor het voertuig de controle over het stuur op een afdalende weg, kruiste van rijbaan en raakte meerdere auto’s en motorfietsen voordat het tegen een elektriciteitspaal botste. 

Abast zei dat negen mensen ter plaatse overleden, en twee anderen – een leraar en een lokale bestuurder – overleden later in het ziekenhuis. 

Hij vervolgde met te zeggen dat nog eens 53 mensen in het ziekenhuis waren opgenomen met verwondingen, waarvan sommige kritiek.

“We onderzoeken nog de oorzaak van het ongeval, maar uit een voorlopig onderzoek is gebleken dat de remmen van de bus niet goed werkten,” zei Abast.

Blijf op de hoogte! Ontvang gratis nieuwsberichten rechtstreeks in je inbox. Meld u hier aan. https://www.oann.com/alerts

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *