Foto: Rotterdam (Pexels/Dylan Leagh)

Help door dit met iederen die je kent op je social netwerk te delen!

De 15-minutensteden of C40-steden zijn ontsproten aan het World Economic Forum, zei Shyam Batra, die zich kandidaat heeft gesteld voor het burgemeesterschap van Londen, in gesprek met IBTimes UK.

In een 15-minutenstad kun je niet meer in een benzine- of dieselauto rijden en moet je een stekkerauto kopen. Werken doe je binnen de 15-minutenstad. Er wordt voor je bepaald wat je wel en niet mag eten. Je rekening wordt geblokkeerd als je de regels overtreedt. “Dat is de volgende stap,” zei Batra.

—Lees verder na dit advertentieblokje—

https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/04/kandidaat-burgemeester-over-15-minutensteden-we-zitten-voor-de-rest-van-ons-leven-in-een-open-gevangenis-1.png

(Video verwijderd? Klik hier…)

Het is duivels

Hij zei verder dat de burgemeester van Londen nauw samenwerkt met het WEF en de wereld rondreist om het C40-programma te promoten. De meeste landen zijn van plan om bepaalde steden te veranderen in 15-minutensteden, waarschuwde Batra. Als hij gekozen wordt, schaft hij het programma af.

“We zullen de rest van ons leven in een open gevangenis zitten. Het is duivels. Het klopt niet. En de bevolking wordt in het duister gehouden, niemand praat erover.”

In Nederland zijn Amsterdam en Rotterdam aangewezen als C40-stad.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

5
2
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *