Howard University Studenten protesteren tegen leefomstandigheden in slaapzalen op campus
WASHINGTON, DC - 25 oktober: Een toegangsbord bij de hoofdingang van de Howard University 25 oktober 2021 in Washington, DC. Studenten hebben geklaagd over schimmel en slechte omstandigheden in sommige slaapzalen en meer dan 100 studenten hebben een wekenlang protest georganiseerd om de problemen onder de aandacht te brengen. (Foto door Drew Angerer/Getty Images)
(Photo by Drew Angerer/Getty Images)

OAN’s Abril Elfi
9:20 AM – zondag 12 mei 2024

Howard University heeft de diploma-uitreiking voor verpleegkundigen geannuleerd nadat familieleden ramen begonnen in te slaan en op deuren begonnen te bonzen nadat ze waren buitengesloten omdat de zaal vol zat. 

Advertentie

Op donderdag stroomden ouders en familieleden van studenten van het College of Nursing and Allied Health Sciences het Cramton Auditorium in Washington DC binnen. Sommigen betraden het gebouw echter niet voordat de openingsspeech de ceremonie abrupt beëindigde.

Tientallen mensen scanderen “Laat ons binnen!” terwijl ze buiten het auditorium staan in chaotische videobeelden. Laat ons binnen!” riep de ceremonie uit. Op beelden van de chaos was te zien dat een glazen deur was gebroken toen mensen probeerden langs de bewakers te komen en op de deuren te bonken.

“Terwijl ze bezig waren met de keynote spreker, werd er hard gebonsd, zelfs daarvoor, wel 10 minuten lang,” vertelde afgestudeerde Bria Flowers aan NBC Washington.“Net als boem, boem, boem, boem.”

Schoolmedewerkers vertelden leerlingen en hun familie halverwege de ceremonie dat de brandweer was gekomen om de boel te sluiten.

“Vanwege de grootte van de kamer en omdat onze familieleden soms niet weten hoe ze moeten handelen, is de brandweer nu hier om ons te sluiten,” zei Dr. Gina S. Brown, decaan van het College of Nursing and Allied Health Sciences.

De brandweer en EMS van DC ontkenden echter de diploma-uitreiking te hebben stilgelegd.

“D.C. Fire and EMS heeft het evenement vanavond niet stilgelegd”, aldus het departement. “Om 18:42 uur reageerden we op verzoek van de campuspolitie naar het Cramton Auditorium voor een medische lokale. De patiënt werd geëvalueerd en weigerde transport, waarna D.C. Fire en EMS vertrokken.”

Howard meldde dat voorafgaand aan de ceremonie iemand door de beveiliging uit het gebouw was gehaald, die later terugkwam en de glazen deur buiten het auditorium doorbrak.

Eén student bleek glasscherven op zijn handen te hebben.

“Dit incident leidde tot onrust onder de gasten buiten het gebouw, wat resulteerde in een onderbreking van het programma”, aldus de verklaring van Howard. “De aanwezige gasten werden na dit incident onmiddellijk weggestuurd.”

Afzonderlijke prijzen werden vrijdag uitgereikt aan de getroffen studenten en sommige van de andere getroffen studenten konden zaterdag deelnemen aan de ceremonie van de universiteit.

Blijf op de hoogte! Ontvang gratis het laatste nieuws direct in uw inbox. Meld u hier aan. https://www.oann.com/alerts

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *