INTERNATIONAL WATERS RED SEA, YEMEN - NOVEMBER 20: Deze handout screen grab van een video toont de overname door Jemenitische Houthi-strijders van de Galaxy Leader Cargo in de Rode Zeekust voor Hudaydah, op 20 november 2023 in de Rode Zee, Jemen. Op maandag heeft de Houthi-beweging in Jemen beelden en foto's vrijgegeven van de overname door de Houthi-geleide kustwacht van het met Israël verbonden schip Galaxy Leader in de Rode Zee, dat 52 mensen aan boord had. Galaxy Leader is eigendom van Galaxy Maritime Ltd op het eiland Man en is via Ray Car Carriers verbonden met de Israëlische zakenman Abraham Ungar. (Foto door Houthi-beweging via Getty Images)
Deze handout screen grab genomen van een video toont de overname van de Galaxy Leader Cargo door Jemenitische Houthi-strijders in de Rode Zeekust voor Hudaydah, op 20 november 2023 in de Rode Zee, Jemen. Op maandag heeft de Houthi-beweging in Jemen beelden en foto’s vrijgegeven van de overname door de Houthi-geleide kustwacht van het met Israël verbonden schip Galaxy Leader in de Rode Zee, dat 52 mensen aan boord had. Galaxy Leader is eigendom van Galaxy Maritime Ltd op het eiland Man en is via Ray Car Carriers verbonden met de Israëlische zakenman Abraham Ungar. (Foto door Houthibeweging via Getty Images)

OAN’s Michaelangelo Hernandez
2:28 PM – donderdag 9 mei 2024

De leider van de Jemenitische Houthi’s heeft verklaard dat de groep elk schip zal aanvallen dat goederen levert of vervoert die in verband staan met Israël, ongeacht waar ze naartoe gaan.

Advertentie

De leider van de groep, Abdul-Malik Badruldeen al-Houthi, onthulde dat ze achter schepen aan zouden gaan die vanuit de Middellandse Zee op weg zijn naar Israëlische havens in elk gebied dat ze kunnen bereiken.

Hij zei ook dat de vergelding van de groep voor de Israëlische “agressie op Rafah” is geëscaleerd naar de vierde fase.

“We zullen ons richten op alle schepen die op weg zijn naar Israëlische havens in de Middellandse Zee in elk gebied dat we kunnen bereiken,” verklaarde militair woordvoerder Yaha Sarea.

“Dit betekent dat de zaak niet afhangt van de vraag of ze naar een haven in bezet Palestina varen, geladen met goederen voor de Israëlische vijand,” zei al-Houthi. “Zolang dat bedrijf schepen stuurt naar havens in bezet Palestina ten voordele van de Israëlische vijand, zullen deze maatregelen ertegen genomen worden overal waar onze handen reiken, of het nu op dat moment goederen vervoert voor de Israëlische vijand of niet, we zullen het viseren.”

Later in zijn toespraak liet al-Houthi doorschemeren dat de groep een vijfde en zesde fase van vergelding overweegt.

“Vanaf nu denken we ook na over de vijfde fase en de zesde fase, en we hebben zeer belangrijke, gevoelige en invloedrijke keuzes over de vijanden,” voegde hij eraan toe.

Israëls haven aan de Middellandse Zee ligt op 1.240 mijl van het noorden van Jemen.

Blijf op de hoogte! Ontvang gratis het laatste nieuws rechtstreeks in uw inbox. Meld u hier aan. https://www.oann.com/alerts

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *