Hoofd van de politieke vleugel van de Palestijnse Hamas in de Gazastrook Yahya Sinwar spreekt tijdens een bijeenkomst in Gaza City. (Foto door MAHMUD HAMS/AFP via Getty Images)

OAN’s Brooke Mallory
12:05 PM – dinsdag 11 juni 2024

Volgens een Wall Street Journal report, waarin gestolen berichten worden geciteerd, erkende de hoogste leider van Hamas in Gaza, die hielp bij het plannen van de terroristische aanval op 7 oktoberth, dat hij persoonlijk alle Palestijnse burgerdoden zag als “noodzakelijke offers” om de oorlogsinspanningen van de groep tegen Israël voort te zetten.

Advertentie

In berichten van Sinwar die zijn verkregen door de Wall Street Journal staat dat Yahya Sinwar zijn eigen prestaties prees bij het vertragen van staakt-het-vurenbesprekingen, terwijl de Joodse staat wordt geconfronteerd met groeiende internationale kritiek over het Palestijnse dodental.

De berichten zijn vertaald in het Engels.

“We hebben de Israëli’s precies waar we ze willen hebben,” zei Sinwar in een boodschap aan andere Hamasleiders die vergaderen met Qatarese en Egyptische onderhandelaars.

Doorheen de tientallen communicaties die de Wall Street Journal onderzocht, is Sinwar, die al overkomt als een koelbloedige psychopaat die geen enkele zorg of empathie heeft voor zijn mede-Palestijnen, er alleen op gefocust dat Israël zoveel mogelijk lijdt onder het voortdurende conflict.

De steun van Palestijnse burgers voor Hamas op de Westelijke Jordaanoever en in Gaza blijft echter hoog, volgens een peiling van het Palestinian Center for Policy and Survey Research.

“Slechts 5 procent van de Palestijnen vindt het bloedbad van Hamas op 7 oktober een oorlogsmisdaad. Uit de peiling bleek dat 80 procent van de Palestijnen geen video’s heeft gezien van de wreedheden van Hamas, waarbij 60 procent antwoordde dat de media waar ze naar keken deze niet lieten zien,” meldde de Foundation for Defense of Democracies (FDD).

Sinwar informeerde Ismail Haniyeh dat het doden van zijn zonen en andere Palestijnen in Gaza alleen “leven zal brengen in de aderen van deze natie, waardoor het zal oprijzen tot zijn glorie en eer”, aldus de krant.

Zelfs Sinwar, die het grootste deel van zijn leven tegen Israël heeft gevochten, was naar verluidt ook verbijsterd door de gruwelijke daden die zijn mede “strijders” begingen op 7 oktoberth, zoals blijkt uit de verkregen brieven die hij schreef aan andere Hamas functionarissen en onderhandelaars.

“De dingen liepen uit de hand,” zei Sinwar in een bericht waarin hij de ontvoeringen van vrouwen en kinderen besprak.

“Er zijn mensen bij betrokken geraakt en dat had niet mogen gebeuren,” voegde hij eraan toe.

Zelfs al heeft Israël bijna alle bataljons en bolwerken van Hamas in Gaza vernietigd, lijkt Sinwar van plan het conflict zo lang mogelijk te rekken. Eerder dit jaar hekelde de chef van Gaza onderhandelingen met zijn superieuren om tot een regeling met de Joodse staat te komen.

“Zolang er nog strijders zijn en we de oorlog niet hebben verloren, moeten dergelijke contacten onmiddellijk worden beëindigd”, zei hij. “We hebben de capaciteiten om nog maanden door te vechten,” zegt Sinwar in een ander bericht.

Sinwar hield ook in een aantal van zijn verklaringen vol dat hij zal blijven vechten totdat Israël de meerderheid van de internationale steun verliest, zelfs als dat betekent dat hij zijn eigen leven of nog duizenden burgers in het proces moet opofferen. Hij zei dat hoe hoger het aantal Palestijnse doden wordt, hoe minder steun Israël uiteindelijk zal hebben.

“We moeten doorgaan op dezelfde weg die we zijn ingeslagen,” schrijft Sinwar. “Of laat het een nieuwe Karbala zijn,” voegt hij eraan toe. Karbala verwijst naar een 7eeeuwse Iraakse veldslag waar de kleinzoon van de Islamitische profeet Mohammed werd gedood.

Na in 1988 door de IDF te zijn gevangengenomen en in 2011 in een gevangenenruil te zijn vrijgelaten, steeg Sinwar naar een prominente positie binnen Hamas en werd in 2017 benoemd tot de hoogste functionaris in Gaza.

Blijf op de hoogte! Ontvang gratis het laatste nieuws rechtstreeks in uw inbox. Meld u hier aan. https://www.oann.com/alerts

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *