In San Francisco heeft een gedurfd initiatief dat bekend staat als het “Managed Alcohol Program” (MAP) zowel aandacht als controverse gekregen. Dit programma, dat is opgezet tijdens de COVID-19 pandemie, is ontworpen om gecontroleerde doses alcohol te verstrekken aan daklozen met een ernstige alcoholverslaving. Het doel is om de druk op de hulpdiensten te verminderen door het minimaliseren van ontwenningsgerelateerde incidenten onder deze kwetsbare populatie.

ZStack – Maak je immuunsysteem schoon, veerkrachtig en resistent (Gebruik code RVM voor korting)

De MAP opereert vanuit een omgebouwd hotel in de wijk Tenderloin, aanvankelijk gefinancierd voor slechts tien deelnemers, maar nu uitgebreid naar het dubbele aantal. De stad wijst jaarlijks een budget van $5 miljoen toe ter ondersteuning van de activiteiten van het programma, waaronder medisch toezicht en regelmatige gezondheidscontroles. De aanpak van het programma is gebaseerd op harm reduction-principes, die suggereren dat gecontroleerde alcoholconsumptie de gevaarlijke symptomen van abrupte ontwenning kan voorkomen.

<img fetchpriority="high" decoding="async" class="alignnone wp-image-320490 size-full" src="https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/gratis-wodka-voor-dakloze-dronkaards-in-nancy-pelosis-san-francisco-videos.jpg" alt width="1920" height="1080" srcset="https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/gratis-wodka-voor-dakloze-dronkaards-in-nancy-pelosis-san-francisco-videos.jpg 1920w, https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/gratis-wodka-voor-dakloze-dronkaards-in-nancy-pelosis-san-francisco-videos-1.jpg 300w, https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/gratis-wodka-voor-dakloze-dronkaards-in-nancy-pelosis-san-francisco-videos-2.jpg 1024w, https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/gratis-wodka-voor-dakloze-dronkaards-in-nancy-pelosis-san-francisco-videos-3.jpg 150w, https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/gratis-wodka-voor-dakloze-dronkaards-in-nancy-pelosis-san-francisco-videos-4.jpg 800w, https://www.redvoicemedia.com/wp-content/uploads/2024/05/2024.05.06-01.19-redvoicemedia-6638d8c829cea-600×337.jpg

Critici beweren dat het verstrekken van alcohol de afhankelijkheid kan bestendigen in plaats van herstel aan te moedigen. Ze suggereren dat investeren in uitgebreide behandelingsprogramma’s die zich richten op nuchterheid en rehabilitatie op de lange termijn gunstiger zou kunnen zijn. Voorstanders noemen echter de afname van het aantal medische noodoproepen en ziekenhuisbezoeken als bewijs van het succes van het programma. Ze beweren dat MAP helpt om mensen te stabiliseren door ze te ontmoeten “waar ze zijn” in termen van hun verslaving, waardoor het risico op ernstigere gezondheidscrises afneemt.

Stop met het riskeren van je veiligheid: Ontdek de waarheid achter het beste overlevingskaliber!

Het initiatief van San Francisco volgt het voorbeeld van soortgelijke programma’s in Canada en Australië, die positieve resultaten hebben laten zien bij het omgaan met ernstige alcoholverslaving onder daklozen. Ondanks de controverse zetten de ambtenaren van de stad en de beheerders van het programma door, waarbij ze de nadruk leggen op de kostenbesparingen en de mogelijk geredde levens als rechtvaardiging voor de voortzetting van het programma.

Terwijl het debat voortduurt, houdt het San Francisco Department of Public Health de effectiviteit van het programma nauwlettend in de gaten, met als doel een balans te vinden tussen volksgezondheidsdoelen en de ethische overwegingen van het toedienen van alcohol aan mensen met een verslaving. De uitkomst van dit initiatief kan van invloed zijn op het toekomstige beleid voor de aanpak van verslaving en dakloosheid, niet alleen in San Francisco maar ook in andere steden die een soortgelijke aanpak overwegen.

Het systeem van binnenuit laten instorten: De Cloward-Piven-strategie begrijpen [VIDEOS]

Noodhulpkits – My Patriot Supply


De meningen geuit door medewerkers en/of content partners zijn hun eigen en weerspiegelen niet noodzakelijkerwijs de standpunten van Red Voice Media. Contacteer ons voor richtlijnen voor het inzenden van uw eigen commentaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *