(Photo by FAYEZ NURELDINE/AFP via Getty Images)

OAN’s Brooke Mallory
1:17 PM – dinsdag 2 april 2024

Een voormalige hoge Amerikaanse generaal, die leiding gaf aan Biden’s chaotische militaire terugtrekking uit Afghanistan, gelooft dat een nieuwe ISIS-terreuraanval op de Verenigde Staten nu “onvermijdelijk” wordt.”

Advertentie

De mislukte militaire terugtrekking van 2021 uit Afghanistan heeft de angstaanjagende kans op een op handen zijnde ISIS-aanval op Amerikaanse bodem vergroot, volgens gepensioneerd Gen. Frank McKenzie, wiens volledige naam Kenneth Franklin McKenzie Jr.

De chef van U.S. Central Command tijdens het vertrek, McKenzie, verklaarde dat de Islamitische terreurgroep een “sterk verlangen” heeft om de Verenigde Staten als doelwit te nemen en hiertoe beter in staat is sinds troepen Afghanistan hebben verlaten. Bovendien heeft de recente financiering en steun van de VS aan Israël sinds 7 oktober deze intenties alleen maar verergerd, meent McKenzie.

“Ik denk dat de dreiging toeneemt,” zei McKenzie. ‘Het begon te groeien zodra we Afghanistan verlieten, het nam druk weg van ISIS-K.”

“Dus ik denk dat we verdere pogingen van deze aard tegen de Verenigde Staten en onze partners en andere landen in het buitenland moeten verwachten,” vervolgde hij.

“Ik denk dat dit onvermijdelijk is.”

Zijn opmerkingen volgen op de schuldbekentenis van de islamitische terreurgroep over de aanslag in maart op een Russische muziekhal waarbij meer dan 140 slachtoffers vielen.

Vier islamitische terroristen met een dubbele Russische nationaliteit voerden de gruweldaad uit.

Volgens berichten hadden Amerikaanse autoriteiten hun Russische collega’s gewaarschuwd voor een naderende aanslag, maar de waarschuwingen werden genegeerd.

“Ja, inderdaad, de Federale Veiligheidsdienst heeft bepaalde informatie ontvangen van Amerikaanse inlichtingendiensten dat een dergelijke onfortuinlijke gebeurtenis mogelijk is,” zei de directeur van de Russische buitenlandse inlichtingendienst (SVR), Sergey Naryshkin tijdens een persbriefing in Moskou. “Echter, zoals onze Russische collega’s al zeiden, was de informatie te algemeen en stelde ons niet in staat om degenen die deelnamen aan deze verschrikkelijke misdaad volledig te identificeren,” voegde hij eraan toe.

De groep nam ook de zelfmoordaanslag in Iran op zich waarbij 95 mensen omkwamen in januari.

McKenzie verklaarde dat ISIS “de mogelijkheid heeft om uit te reiken” en andere landen aan te vallen aangezien er niet zoveel druk op de groep staat in hun thuisland Afghanistan.

“Helaas leggen we niet langer die druk op hen, dus zijn ze vrij om aan kracht te winnen, ze zijn vrij om te plannen, ze zijn vrij om te coördineren,” zei McKenzie. 

“Dus ze willen niet alleen Rusland aanvallen, maar ook de Verenigde Staten en andere westerse landen.”

Volgens McKenzie “zouden de dingen anders zijn” als de Verenigde Staten hun soldaten in Afghanistan waren blijven stationeren, in plaats van het land abrupt te verlaten.

“We zouden zelfs veiliger kunnen zijn dan we nu zijn,” zei hij.

Blijf op de hoogte! Ontvang gratis nieuwsberichten rechtstreeks in je inbox. Meld u hier aan. https://www.oann.com/alerts

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *