Een bord voor de Food And Drug Administration is te zien buiten het hoofdkantoor op 20 juli 2020 in White Oak, Maryland. (Foto door Sarah Silbiger/Getty Images)/ (R) (Foto via: fda.gov)

OAN’s Brooke Mallory
5:59 PM – woensdag 10 april 2023

Federale gezondheidsfunctionarissen hebben de terugroeping aangekondigd van verschillende partijen aloë-gel en handontsmettingsmiddel vanwege de aanwezigheid van methanol, dat een groot risico vormt voor de gezondheid van consumenten.

Advertentie

40 verpakkingen Aruba Aloe Hand Sanitizer Gel Alcohol 80% en Aruba Aloe Alcoholada Gel zijn teruggeroepen omdat ze naar verluidt “met methanol gedenatureerde alcohol” bevatten, zoals vermeld in een bericht van de Food and Drug Administration (FDA).

In de meest recente terugroepactie waarschuwde de FDA dat “aanzienlijke blootstelling aan methanol” kan leiden tot de dood of permanente schade aan het centrale zenuwstelsel, evenals symptomen zoals misselijkheid, braken, hoofdpijn, wazig zien, coma, toevallen en blijvende blindheid.

Klanten worden nu geïnstrueerd om de producten weg te gooien en niet meer te gebruiken.

De aangetaste handontsmettingsgel van Aruba Aloe Balm N.V. zit in donkergroene plastic flessen van 12 oz met witte etiketten waarop gedeeltelijk staat: “ARUBA ALOE Hand Sanitizer GEL 80% Alcohol Made in Aruba World’s Finest Aloe.”

De Aruba Aloe Alcoholada Gel is verkrijgbaar in twee formaten: plastic flesjes van 2,2 ml en plastic flesjes van 8,5 ml. Het is bedoeld om kortstondige verlichting te bieden bij ongemak en jeuk als gevolg van lichte brandwonden, zonnebrand, insectenbeten of kleine huidirritaties. Op een deel van het etiket op de doorzichtige flessen staat: “Alcoholada Gel Pijnstillende Gel 0,5% Lidocaine Hydrochloride.”

De FDA stelde tijdens de pandemie een lijst samen van meer dan 600 mogelijk gevaarlijke handontsmettingsmiddelen nadat ze een piek had opgemerkt in de hoeveelheid ontsmettingsmiddelen die werden gemaakt met methanol in plaats van de toegestane ethylalcohol. Hoewel methanol vaak wordt gebruikt in industriële omgevingen, wordt huidcontact ermee afgeraden.

“Hoewel alle personen die deze producten op hun handen gebruiken een risico lopen, lopen jonge kinderen die deze producten per ongeluk inslikken en adolescenten en volwassenen die deze producten drinken als vervanging van alcohol (ethanol) het meeste risico op methanolvergiftiging”, aldus de mededeling.  

De getroffen artikelen werden gedistribueerd tussen 1st, 2021, en 7 oktober 2023, en ze werden online te koop aangeboden in de Verenigde Staten via de website van Aruba Aloe Balm N.V.

(Photo via: FDA)
(Foto via: FDA)

Blijf op de hoogte! Ontvang gratis het laatste nieuws rechtstreeks in uw inbox. Meld u hier aan. https://www.oann.com/alerts

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *