Foto: Pexels/Ieva Brinkmane

Help door dit met iedereen op je socials te delen!

De afgelopen periode hebben we een compleet woke-Europees Parlement gehad dat allerlei beleid heeft doorgeduwd dat het leven van de mensen er niet beter op heeft gemaakt. Dat zegt Europarlementariër Rob Roos in een videoboodschap. “Alles is veel duurder geworden: energie, eten, torenhoge inflatie, et cetera.”

De Europese Commissie heeft de boeren de afgelopen jaren tot wanhoop gedreven, vervolgde Roos. “Vooral de Green Deal van Frans Timmermans is een drama geweest.”

—Lees verder na dit advertentieblokje—

https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/europese-commissie-speelt-vies-spelletje-met-de-boeren-dit-is-schandalig-1.png

(Video verwijderd? Klik hier…)

Hele zorgelijke ontwikkeling

Veel boeren worden gesaneerd, ook in Nederland. Boeren verdwijnen, wat betekent dat ook voedselproductie verdwijnt. “Een hele zorgelijke ontwikkeling.”

De boeren die er nog zijn, krijgen subsidie als ze voldoen aan ‘groen’ beleid. Bijvoorbeeld dat ze vlindergewassen op hun land planten. Die subsidie wordt dus eigenlijk gebruikt om de boeren in een soort keurslijf te duwen zodat ze doen wat de Europese Commissie wil.

Echt een ramp

Heel veel boeren doen hieraan mee en zijn hiervan afhankelijk, maar wat gebeurt er nu? Ze krijgen hun geld niet. Het duurt soms wel een jaar voordat ze dat geld uitgekeerd krijgen.

“Boeren hebben het vaak financieel heel lastig en als je dan je geld niet krijgt, dan is dat echt een ramp,” benadrukt het Europarlementslid. “Dus die Europese Commissie stelt allerlei eisen om de boeren in dat keurslijf te duwen en dan komen ze hun verplichtingen niet na. Dat is schandalig.”

Roos roept iedereen op om de boeren te steunen. “We hebben ze nodig, geloof me.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

5
7
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *