Help ons door dit met iedereen op je social netwerk te delen!

De meeste kinderen die volgens Oekraïense media zijn ‘ontvoerd’ door Rusland en ‘teruggevonden’ in Duitsland, kwamen dat land binnen met hun ouders. Dat schrijft de Canadese journalist Eva Bartlett op X. Ze baseert zich op een bericht van de Russische verslaggever Andrey Rudenko.

Een woordvoerder van de Duitse federale recherchedienst BKA bevestigde dit tegenover RT DE.

—Lees verder na dit advertentieblokje—

https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/04/dit-gebeurt-er-met-de-kinderen-die-volgens-oekraiense-media-zijn-ontvoerd-door-rusland-1.png

Oekraïense minderjarigen zouden zijn ontvoerd naar Rusland, maar er werd niet bij gezegd door wie, hoe en om hoeveel het ging.

Mythisch systeem

Lijsten van ‘ontvoerde’ kinderen werden samengesteld door de Oekraïners, die vervolgens de hulp inschakelden van de internationale autoriteiten.

De Russische commissaris voor kinderrechten Maria Lvova-Belova reageerde op Telegram op berichten in de Oekraïense media dat in Duitsland 161 kinderen zijn gevonden die naar verluidt waren ‘ontvoerd’ door de Russen.

Ze zei dat Oekraïne een mythisch systeem heeft opgetuigd rond kinderen die zogenaamd ‘gedeporteerd’ zijn naar Rusland.

Desinformatie

De commissaris voegde toe dat lijsten van ‘gedeporteerde’ kinderen regelmatig worden gecontroleerd en dat gebleken is dat sommige minderjarigen al langere tijd thuis bij hun ouders of in het buitenland wonen. Bovendien werden deze kinderen nooit gescheiden van hun ouders.

“We hebben er alle vertrouwen in dat op een dag de waarheid zal zegevieren en de desinformatie zal stoppen,” zei ze.

Westerse mainstreammedia claimen dat Rusland tot wel 1,6 miljoen Oekraïners heeft ‘gedeporteerd’. Bartlett sprak in Anapa in Rusland met mensen die zijn gevlucht uit Cherson. Zij ontkenden ‘ontvoerd’ te zijn door de Russen en zeiden dat ze moesten vluchten omdat ze door het Oekraïense leger werden bestookt.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.7
13
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *