Help anderen door dit artikel met je vrienden op je social media te delen!

Financiële instellingen berekenen je kredietscore om te bepalen hoe verantwoord je omgaat met geld. Bijvoorbeeld of je je rekeningen op tijd betaalt. Dat zegt de Canadese premier Trudeau in een filmpje op sociale media.

Als je een lening aanvraagt, zoals een hypotheek om je eerste huis te kopen, kijken ze naar je kredietscore. Hoe beter je kredietscore, hoe beter de hypotheek die ze je kunnen bieden, aldus Trudeau. “Je hebt dan meer keus als je een huis gaat kopen, omdat de bank erop vertrouwt dat je de lening aflost.”

—Lees verder na dit advertentieblokje—

https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/04/de-volgende-complottheorie-is-een-feit-trudeau-kondigt-trots-sociaal-kredietsysteem-aan-voor-canadezen-1.png

Als je jarenlang op tijd je huur betaalt, zou dat moeten bijdragen aan je kredietscore. Dat zou in je voordeel moeten werken. En dat gaat binnenkort ook gebeuren, zei de premier. “We gaan de spelregels veranderen.”

Het totalitaire systeem

Oftewel: als je je gedraagt zoals de overheid wil, krijg je bonuspunten. Je mag dan een keer met het vliegtuig op vakantie of je krijgt voorrang op een huis.

“Daar zijn ze met de Social Credit Score. Het totalitaire systeem, gekopieerd van China, om al jouw vrijheden (kopen, reizen, internet) aan je SCS te linken,” reageert ex-psycholoog Steve Van Herreweghe. “Goed gedrag levert goeie punten, slecht gedrag slechte punten. En de (r)overheden bepalen de regels van The Game.”

Voor die waarschuwing werden wappies en andere critici zoals ik uitgelachen, geschorst en gecensureerd, benadrukt Van Herreweghe. “Het achterliggend NWO-plan wordt steeds meer zichtbaar. De Hegeliaanse politiek transparanter.”

Binnenkort oppert De Jonge hetzelfde

“Het WEF van Schwab heeft wereldwijd Young Global Leaders zoals Rutte, Macron en Trudeau getraind en op hun payroll,” merkt hij op. “Het zijn gerekruteerde medewerkers, geen gekozen volksvertegenwoordigers, ondertussen gepenetreerd in 75 procent van de 194 regeringen wereldwijd.”

Huisarts Frank Peeters voegt toe: “Justin Trudeau kondigt fier een sociaal kredietsysteem aan voor de Canadezen.”

Historicus Quinten Weeterings haakt hierop in: “Binnenkort oppert faalhaas Hugo de Jonge hetzelfde.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9
17
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Deel het met anderen op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *